menu

  • 2024.07.01.

Mesekert II.

Minden egér szereti a sajtot / Mesekert II.

Idén júliusban a Ceglédi Kaszinó (Felház utca 62.) udvarán ismét megnyitja kapuit és várja a kisgyermekes családokat a MESEKERT.

Az élménytérré átalakult udvarban idén is lesz kézműves játszóház, babakonyha, péksátor, szörpözde és apró ajándékokat kínáló mini kézműves vásár.

Esőhelyszín: a művelődési központ Kamaraterme

Jegyek és bérletek válthatók személyesen a Kossuth Művelődési Központ jegypénztárában, illetve a cegledikultura.jegy.hu oldalon.

BÉRLET
Elővételben: Felnőtt: 8.000 Ft ; Gyermek: 6.800 Ft
Napján: Felnőtt: 8.4000 Ft ; Gyermek: 7.200 Ft

SZÓLÓJEGY
Elővételben: Felnőtt: 2.200 Ft ; Gyermek: 1.900 Ft
Napján: Felnőtt: 2.400 Ft ; Gyermek: 2.100 Ft

Téli ​hóesésben érkezik meg zörgő-csörömpölő verklijével Zakariás, a vándormuzsikus a mesebeli városkába, hogy felidézze lakóinak a régi szép időket, amikor még a világhírű Verkli-Fehéregér Színház tiszteletre méltó direktora volt.

Ám egy szomorú napon a színpad ragyogó csillagai, a fehéregér-pár és lányuk – korgó gyomrukra hallgatva – megszöktek Zakariástól, hogy beköltözzenek egy ínycsiklandó illatú sajtkészítő műhelybe. A műhely addigi lakói, a szürke egerek közül való Márton papa és hitvese, Lidi mama azonban nem nézték jó szemmel a betolakodókat. Nem úgy fiuk, Soma, akit első látásra elbűvölt a bájos fehéregér-kislány, Fruzsina.

Vajon összeillik-e fehér és fekete, azaz fehér és szürke egér? Na és milyen a varázsegér, és mi köze lehet a Nagy Macska Mágushoz? És léteznek pepita egerek?

A mulatságos fordulatokban bővelkedő, kedves humorú és felettébb tanulságos mese végére mindenre fény derül. Még arra is, hogy miben hasonlít egymásra a világ összes egere.

Urbán Gyula meséjét a Tiszavirág Bábcsoport előadásában láthatja a közönség 55 percben.

Kossuth Művelődési Központ

Kapcsolódó képek


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/dpmsz/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349