menu

  • 2023.10.19.

Itt a nap, amikor díjmentesen lehet jogi tanácsot kérni!

Több, mint 100 ügyvéd áll rendelkezésre egy egész napon keresztül, hogy segítsen minden rászorulónak, akinek nem lenne lehetősége jogi tanácsot kérni.

Idén ismét megszervezi a Budapesti Ügyvédi Kamara a Pro Bono Napot, amikor ingyenesen kaphat jogi tanácsot bárki, akinek szüksége van rá.

Lehet ez egy függőben lévő peres ügy tovább lendítése, vagy kisebb jogvita a szomszéddal, de kérhetünk segítséget egy számunkra megfejthetetlen határozat szakszerű értelmezéséhez, vagy éppen egy hivatalos beadvány pontos megfogalmazásához is.

Az ingyenes konzultációs nap 2023. október 25-én lesz 8 órától 17 óráig, személyesen a Budapesti Ügyvédi Kamara épületében (1055 Budapest, Szalay utca 7.), de online/telefonos konzultációra is van lehetőség.

A jogi tanácsadás igénybevétele regisztrációhoz kötött, ami néhány adat megadásával a következő linken érhető el:
https://probono.bpugyvedikamara.hu/

Egy konzultáció 20-30 perc hosszúságú, ennyi idő alatt az egyszerűbb kérdéseket helyben megválaszolják az ügyvédek, összetettebb ügyek esetén a további jogi lépésekkel tudják vázolni a szakemberek. Egy hosszabb, komplikáltabb ügy lebonyolítása sajnos nem fér bele ebbe az időkeretbe, de a Budapesti Ügyvédi Kamara által szervezett Pro Bono naphoz csatlakozott ügyvédek igyekeznek mindenkinek érdemben segíteni, ahogy azt tették az elmúlt években is.

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke dr. Tóth M. Gábor elmondta: „Célunk, hogy segítsük a jogkeresőket kérdéseik tudatos, értő megfogalmazásában, hogy arra megfelelő válaszokat kapjanak, és ne későn szembesüljenek azzal, hogy megtörtént a baj. Kollégáimmal pedig azt valljuk, hogy a jogi képviselet mindenkit megillet.”

A társadalmi célú kezdeményezést a Budapesti Ügyvédi Kamara 2019-ben hívta életre a 2019. évi Nemzetközi Pro Bono hét apropóján. Az azóta évente megtartott, ingyenes nyílt napokon 100-150 ügyvéd állt rendelkezésre és eddig már több, mint 800 ügyben tudtak jogi segítséget nyújtani.

A jogterületek repertoárja évről évre bővül, idén az alábbi területek esetében kaphatunk segítséget: általános polgári jog, cégjog, családjog, büntetőjog, társasház- és ingatlanjog, munkajog, biztosítási jog, adójog, üdülési jog, szerzői jog, adatvédelem, gondnokság alá helyezéssel és gondnoksággal kapcsolatos ügyek, hagyatékkal és örökséggel kapcsolatos ügyek, idegenrendészeti ügyek, civil szervezetekkel kapcsolatos ügyek.

Budapesti Ügyvédi Kamara

 

 

Kapcsolódó képek


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/dpmsz/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349