Deprecated: Calling get_class() without arguments is deprecated in /home/dpmsz/public_html/wp-includes/class-wp-http.php on line 329
Szuperinfó Dél-Pest Megye
menu

  • 2023.10.03.

Ne most, drágám! – bemutató

Ne most, drágám! Hanem mikor? – Útjára indult a kamaraszínházi évad a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Újabb Ray Cooney-bohózattal nyitotta meg kamaraszínházi évadát a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. A főszerepben a mindenkori nagy nevettető: Járai Máté, társa ezúttal a közönség számára a Cirkuszhercegnőből már jól ismert Nagy Sándor.

Az előadás – hasonlóan elődeihez – parádés szereposztással, pörgős és humoros jelenetekkel, a legfőbb komikumot adó jól ismert témát, a féltékenységet és a megcsalást állítva a középpontba mutatkozott be, Szerednyey Béla rendezésében. A káoszt a klasszikus Ray Cooney-vígjátékokhoz hűen ismét a hazugságok folyamatos egymásra épülése indítja el, és ahogy a főszereplő által beindul a megoldás gépezete, elképesztő események kezdik gyors ütemben követni egymást.

„Sokan gondolják azt, hogy a vígjáték egyszerű műfaj, de ez nem igaz. Kiváló ritmusérzékre, pontosságra, figyelemre, harsányságra van szükség ahhoz, hogy az ember jól művelje. Ez a darab telis-tele van helyzetkomikummal, a színészeknek muszáj résen lennie az első pillanattól az utolsóig. Ti erre képesek vagytok!” – fordult a társulat felé Szerednyey Béla rendező a bemutató után.

Mint elmondta: a közönség manapság különösen ki van éhezve a nevetésre, a vígjátékokra, éppen ezért szerencsés, hogy a Kecskeméti Nemzeti Színházban rendre lehetőség nyílik a műfaj nagyjait felsorakoztatni. „A világ összes nézőjének megvan a maga napi problémája, amelyekkel a hétköznapokban szembesül. Természetes, hogy nem vágyik másra, mint elmenni egy olyan helyre, ahol kikapcsolják. És Ray Cooney éppen ettől olyan kiváló: képes rá, hogy kikapcsolja az embert” – fogalmazott a rendező.

A sikeres angol író történeteinek kiindulópontját gyakran a férj csalárdságra való hajlama adja: a különbözőség főként abban mutatkozik meg, a szerető már megvan, vagy éppen a darab során törekszik arra a főhős, hogy megszerezze. A Ne most, drágám! című bohózatban utóbbiról van szó, ráadásul nem is akármilyen eszközzel próbálkozik a szőrmeszalon tulajdonosa. Vajon a leértékelt bunda elég csábító tud lenni ahhoz, hogy Gilbert becserkéssze a neki tetsző hölgyet? Erre a darab során választ kapunk. Egy biztos: humorban nem lesz hiány, a történet ezer szálon fut, és végül mindenki szerelmes lesz… a kérdés csak az: kibe?

A Ne most, drágám! egész évadban megtekinthető a Kelemen László Kamaraszínház színpadán. Az ügyeletes nevettetők: Járai Máté és Nagy Sándor, a további szerepekben Magyar Éva, Horváth Alexandra, Hegedűs Zoltán, Csombor Teréz, Fazekas Géza, Danyi Judit, Venczli Zóra, Koller Krisztián és Gajári Nóra.

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Kapcsolódó képek


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/dpmsz/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349