menu

  • 2023.08.15.

Gasztrohét a 26. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon

Gasztrohéttel várja vendégeit a 26. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös Héten

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kistérségi települések összefogása révén immár 26 éve nagy figyelmet fordít arra, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket a helyi lakossággal és az ideérkező turistákkal – tájékoztatott bennünket Hamzáné Lakó Judit az Aranyomok Egyesület titkára. Ennek fő helyszíne Kecskemét főterén a Hírös Hét Fesztiválon, augusztus 22-27. között megrendezésre kerülő Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás. Idén a Hírös Forrás szökőkút környéke ad helyet a kiállításnak, ahol 16 település mutatkozik be egy nagyszabású térségi seregszemlén több, mint 100 kiállítóval, kézműves bemutatóval, kulturális műsorral. Ez a rendezvény nagy büszkesége a térségnek, hiszen évről-évre itt mutatják be a mezőgazdaság, élelmiszeripar, dísznövénykertészet és a kézműves ipar remekeit, minőségi termékeit.

A Kiállítás megrendezésével az Egyesület legfőbb szándéka, hogy a látogatók megismerjék a környező települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerejét, azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, egészséges, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült és egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.
2023. augusztus 22-én kedden 15 órától szakmai zsűri értékeli a települések által készített installációkat. 16:45 órai kezdettel a Hírös Forrás szökőkúttól indul a térségi települések zenés felvonulása. 17 órától „Aranyhomok Színpadunkon” kerül sor a kiállítás megnyitására. A Kiállítást megnyitja Dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő.

A szakmai zsűri 2023. augusztus 25-én, pénteken 17 órakor adja át a kiállító települések számára a rangos, szakmai szervezetek díjait.

A korábban meghirdetett VII. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyre szép számmal érkeztek nevezések. A szakmai zsűrizés megtörtént, a „Térség lekvárja” cím eredményhirdetésére 2023. augusztus 23-án szerdán 17 órakor kerül sor.
A kiállításon minden nap 17 órától a térség polgármesterei mutatják be településüket, majd kulturális csoportjaik szórakoztatják a kilátogató közönséget.

A rendezvény újdonsága idén a Térségi Gasztrohét, amelynek keretében a nagyközönség megismerkedhet a térség ízeivel. Minden nap a bemutatkozó települések helyben termelt alapanyagokból kínálják hagyományos egytálételeiket, desszertjeiket a színpadi programok után, egy kellemes nyáresti vacsora keretein belül. A helyszínen megvásárolt ételekkel a kilátogató közönség egyben támogatja a térség településeinek kulturális tevékenységét is.

Bízunk benne, hogy a rendezvény során újra a figyelem középpontjába kerülnek a Kecskemét környéki települések termékei, értékei és egész évben előnyben részesítik majd a kilátogatók azokat vásárlásaik során. A helyi ételekhez jó étvágyat, a kulturális programokhoz pedig kellemes időtöltést kívánnak a szervezők!

Fedezzük fel újra hagyományainkat! Éltessük a helyit, éltessük az igazit!

TKK_programfuzet_2023_web

 

További információ: www.aranyhomok.hu

Kapcsolódó képek


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/dpmsz/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349