menu

  • 2023.05.04.

10. Színházi Olimpia a Ciróka Bábszínházban

Bár a 2022/23- as évad végéhez közeledik,  a Ciróka Bábszínház hatalmas ‘programhajrába’ kezdett. Nem, nem. Most nem a Magyarországi Bábszínházak Országos Találkozójára készülnek és nem csomagolnak, hogy Kínában, vagy Lengyelországban turnézzanak.

Idén a 10. Színházi Olimpia kecskeméti programjainak adnak otthont.

Bár, a nemzetközi társulatok produkciói az utolsó simítások miatt még nem publikálhatóak pontosan, arra ígéretet tesznek, hogy észre fogjátok venni az előadásokat; gólyalábas felvonulásokat, a menetszínházat, a cirkuszszínházat, az óriásbábos felvonulást, az interaktív programokat……. a városban és a Ciróka Bábszínházban.

A pontos időpontok közzétételéig szeretnék figyelmetekbe ajánlani a már meghirdetett előadásaikat, amelyekre még az utolsó jegyeket megszerezhetitek a jegypénztárukban (kedden és csütörtökön 9.00-15.00), vagy online a www.ciroka.hu oldalon.

2023. május 7. vasárnap 10.30. | A Titoktündér (4+)

Beck Andrea népszerű gyermekkönyvéből készült előadásuk évadról évadra nagy népszerűségnek örvend és minden alkalommal új és új kisgyereknek ad oldást, megoldást problémáira, félelmeire.

Leírás és képgaléria ITT

2023. május 8. hétfő 19.00 | Egy őrült naplója (16+)

Keresztes Tamás Jászai Mari-díjas színész szólóelőadásával zárják a Pestiek a Budai utczában felnőtt sorozatukat az évadban az ORLAI produkcióval együttműködve. Gogol remekművét Bodó Viktor állította színpadra 2016- ban. Azóta, több mint 200 előadáson keresztül ismerhettük meg Popriscsin hivatalnok habitusát, határait és önmagához képesti korlátlanságát. A fantasztikus előadás nem csak témájában különleges. A díszlet a főszereplő tervei alapján kerültek továbbgondolásra. Az előadás zenéjét maga a szólóelőadás szereplője loop-on keresztül hozza létre. Már önmagában is óriási teljesítmény ezzel a szerkezettel az aktuális idegállapotot szemléltetni vagy éppen háttérzenét adni, közben pedig a több tucat kellékkel és terjedelmes szövegkönyvvel az eseményeket megmutatni.

Interjú

2023. május 14. vasárnap 11.00 | Szőlőszem Kálmán (10. színházi Olimpia) | CIRÓKA NAP

A 10. Színházi Olimpia szervezésében kerül megrendezésre a Bábművészeti Világtalálkozó is, amely külön lehetőséget biztosít arra, hogy bábelőadások is bekerüljenek a programok közé. Écsi Gyöngyi előadása a szüretről és a születésről szól. A testvér pedig az egyik legnagyobb ajándék…

A Ciróka Napon nem csak előadással, hanem játékokkal, tízóraival és meglepetéssel várják a családokat. Ezen a napon válthatják be a gyerekek az évad során összegyűjtött matricákat és vehetik át a MÁGIKUS KÖVET.

Tartsatok a Cirókával!

Képgaléria és leírás ITT

Jegyvásárlás: személyesen a Ciróka Bábszínház jegypénztárában (kedden és csütörtökön 9.00-15.00, valamint a meghirdetett előadások előtt egy órával. Hétfő szünnap!) | online www.ciroka.hu