menu

  • 2023.02.13.

Gerinctorna a KMK-ban!

Gerinctorna a KMK-ban!

A gerinctorna minden életkorban fontos lehet, akár megelőzés céljából, akár a már meglévő panaszok, tünetek enyhítése érdekében történik. A torna hatására javul az izmok oxigén- és tápanyag ellátottsága, ereje, javul a keringés, az állóképesség és csökkenhetnek az esetleg már meglévő fájdalmak, panaszok.

Rendszeres gerinctorna végzése mellett megváltozik a testtartás. Igen gyakori probléma az előretolt fej és a kieresztett has. Az ülő munkát végzők számára különösen fontos, hogy mindennapjaikban is gondot fordítsanak a testtartásukra. Ha a torna alatt megtanultakra rendszeresen odafigyelnek, egy idő után azok automatikusan be is épülnek.

A gerinctorna által a kevesebbet használt – szinte már elfelejtett – izmok erősödnek, a nagy terhelésnek kitettek pedig nyúlnak, ami által mindenki lazábbá, rugalmasabbá válhat önmagához képest, így frissebbnek, mozgékonyabbnak érezheti magát.

A gerinctorna olyan komplex mozgásforma, ami az egész testre kihat, sőt, pozitív hatással van a lélekre is, növekedik általa az energiaszint és javítja a kedvet is.

A tornát kortól, nemtől függetlenül bármikor el lehet kezdeni, csak elszántság és kitartás kell hozzá.

Oktató: Gál-Hubert Nóra
Korcsoport: 8-99 éves korig
Időpont: keddenként 16.15
Helyszín: KMK B/2. terem, Cegléd, Kossuth tér 5/A
Foglalkozás ára: 800 Ft/alkalom

Kapcsolódó képek