menu

  • 2022.11.07.

Felnőtt klubok a Kossuth Művelődési Központban

 

Klubajánló felnőtteknek

Felnőtt Sakk Klub
Miért jó sakkozni?
A sakk nagyon jó személyiség- és képességfejlesztő program. Többek között fejleszti a gondolkodást, a problémamegoldó képességet, a logikát, a döntési képességet, az időbeosztást, a memóriát, csupa olyan képességet, amely a sikeres iskolai előmenetelhez és a későbbiek során egy sikeres élethez szükségesek. E mellett kiemelkedő jellemformáló erővel bír, ugyanis megtanít elviselni a kudarcot, kezelni a sikert, és ráadásul mindezt játékos formában teszi.
Helyszín: Kossuth Művelődési Központ B/3. terem
Időpont: hétfő és csütörtök 16-20 óráig
Ingyenes foglalkozás

Éremgyűjtők találkozója a Kossuth Művelődési Központban
Az éremgyűjtés az egyik legrégebbi tevékenység, az első magángyűjtemények a reneszánsz idején jöttek létre.
A gyűjtés kezdettől fogva közösségi tevékenység is, hiszen sokan szeretik megmutatni másoknak legszebb darabjaikat, új ismereteket szerezni más gyűjtőktől.
Helyszín: Kossuth Művelődési Központ B/1. terem
Időpont: 2022. november 12. 15 óra (minden hónap 2. szombat)
Ingyenes

Römi Klub
Tudták, hogy a römi kártyajátékok egy csoportjának összefoglaló neve? Közös bennük, hogy a játék során a hasonló kártyalapokat össze kell párosítani. Bár a römi szó alatt gyakran egy specifikus römiváltozatot értenek, tágabb értelemben több különböző kártyajátékra utal, köztük pl. a kanasztára vagy akár a madzsongra is. Legtöbb változatát dzsókerekkel kiegészített francia kártyával játsszák. De a Römiklub ennél több: barátság, beszélgetés, együtt töltött idő…
Helyszín: Kossuth Művelődési Központ, Ceglédi Kaszinó
Időpont: csütörtök 15-19 óráig
Ingyenes foglalkozás

Kapcsolódó képek