menu

  • 2022.10.03.

ORSZÁGOS PREMIER: Toldi – A mozifilm

Premier vetítés Nagykőrösön a Kőrös Art Moziban.

A forgatókönyvet írta, figuraterveket készítette és a filmet rendezte Jankovics Marcell, társrendező Csákovics Lajos. A film a Kecskemétfilm gyártásában készült.

Vendég: Csákovics Lajos, társrendező. A filmvetítés után kerekasztal-beszélgetésben vehetnek részt az érdeklődők.

Arany János elbeszélő költeményének főszereplője egy igazi magyar szuperhős, egy naphérosz. Toldi Miklós történetén keresztül tanúi lehetünk egy irgalmatlan erejű kamaszfiú felnövésének, aki megtanulja használni és uralni a saját képességeit, hogy Nagy Lajos király leghíresebb lovagjává válhasson. Jankovics Marcell és Csákovics Lajos rendezők animációs filmjében nemcsak az ármánykodó báttyal való viszályt és az önmagát kereső ifjú belső vívódásait éljük át, de teljes gazdagságában megjelenik benne a lovagi világ és a magyar puszta, illetve a lápvidék is. Együtt barangolunk Toldival a mocsárban és a XIV. századi Pest utcáin, ahogy mindennel és mindenkivel szembeszállva küzd az igazságáért.

Időpont: 2022. október 20. (csütörtök) 18:00

Helyszín: Kőrös Art Mozi, Nagykőrös, Szabadság tér 7.

Jegyár: 500 Ft
Diákigazolvánnyal a rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni lehet a kulturális központ információs pontjánál személyesen, vagy telefonon a 06/53-550-040-es számon.

Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény
Nagykőrös, Szabadság tér 7.

 

Kapcsolódó képek