menu

  • 2022.08.15.

25. jubileumi Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kistérségi települések példamutató együttműködésével immár 25 éve töretlen lendülettel dolgozik azon, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket a helybéliekkel és az idelátogatókkal.

Ennek fő helyszíne Kecskemét főterén a Hírös Hét Fesztiválon, augusztus 23-27. között megrendezésre kerülő Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás. Idén a Luca kút környéke ad helyet a kiállításnak, ahol 16 település mutatkozik be a nagyszabású térségi seregszemlén több mint 100 kiállítóval, helyi termék kóstolókkal, kézműves bemutatókkal.

A Kiállítás megrendezésével legfőbb szándékunk, hogy a látogatók megismerjék Kecskemét és térsége településeinek értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerejét, azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, egészséges, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült és egyedi termékeikkel magas kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.

2022. augusztus 23-án kedden 15.00 órától szakmai zsűri értékeli a települések által készített installációkat. 16:45 órai kezdettel a Luca kúttól indul a térségi települések zenés felvonulása. 17:00 órától „Aranyhomok Színpadunkon” nyitja meg a 25. jubileumi kiállítást Dr. Nagy István agrárminiszter és Dr. Salacz László országgyűlési képviselő. A bejáratnál az elmúlt 25 év élményeit fotómontázson mutatjuk be.

A korábban meghirdetett VI. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyre szép számmal érkeztek nevezések. A szakmai zsűrizés megtörtént, a „Térség lekvárja” cím eredményhirdetésére 2022. augusztus 24-én szerdán 17:00 órakor kerül sor.

2022. augusztus 26-án, pénteken a térségi települések összetartozását szimbolizáló „Kecskemét és térsége levese” készül, amihez az alapanyagok a kiállításon résztvevő településekről származnak és melyet végül valamennyi kiállító együtt fogyaszt el.

A 25 éves jubileum büszkeséggel tölti el Kecskemétet és térségét, hiszen ez azt jelenti, hogy az elmúlt 25 évben egy nívós seregszemlén mutathatták meg munkájuk gyümölcsét és volt mit megmutatni, akár a mezőgazdaság, élelmiszeripar, dísznövénykertészet, akár a kézműves ipar terén. A közös siker és az elért eredmények jó alkalmat kínálnak arra is, hogy a települések az együttműködést még szorosabbra fűzzék és ez egyfajta további lehetőség a tapasztalatcserére is.

A hagyományok szerint minden nap 17 órától a térség polgármesterei mutatják be településüket, majd kulturális csoportjaik szórakoztatják a kilátogató közönséget és a településre jellemző kistermelői finomságokat kóstoltatnak.

Bízunk benne, hogy a rendezvény megvalósításával újra a figyelem középpontjába kerülnek a helyi termékek és értékek, és egész évben előnyben részesíti a lakosság azokat vásárlásaik során.

Részletes programok a programfüzetben: TKK programfuzet 2022

Információ: https://www.aranyhomok.hu/

Kapcsolódó képek


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/dpmsz/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349