menu

  • 2022.03.29.

A CEGLÉDI KOSSUTH MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KIÁLLÍTÁSAJÁNLÓJA

„Ez történt Cegléden 2021” című sajtófotó kiállítás látható március 31-ig a Ceglédi Galériában.

Az elmúlt esztendő városi rendezvényeinek hírképeiből készített 43 tablónyi válogatást Kisfaludi István fotóriporter és Szokolai Attila sajtóreferens állította össze. A képgaléria ifj. Makó András felvételeivel is kiegészült.

A tárlat ötletgazdája – mely 2009-ben került először megrendezésre – Kisfaludi István fotóriporter, aki azóta is élen jár ennek az eseménynek az évenkénti megvalósításában, mely a Kossuth Művelődési Központ és a Kossuth Múzeum együttműködésében jön létre, a március 15-i ünnepség részeként.

„Tavasz a négyzeten”

A Kossuth Művelődési Központ egyik legrégebben működő klubja, a Folton-Folt Klub öltöztette tavaszi díszbe nemrég nyílt kiállításuk alkalmával az intézmény Kamaragalériáját.

Az évszakot színes tulipáncsokrok, a húsvéti ünnepkör előhírnökeként megjelenő barkaágakból készített tulipánfák, textil (és valódi írott-festett) piros tojások, textil nyulak, csibék, kacsák, libák, és a bárányok a legkülönbözőbb méretben, formában, síkban- és térben jelenítik meg. A húsvéti ünnepkör jelképei, néprajzi vonatkozásai is felfedezhetők a kiállításban, melyhez tárlatvezetés, múzeumpedagógiai foglalkozás is kérhető a kozma.ildiko@cegledikultura.hu email címen.

A tárlat április 23-ig várja a látogatókat.

rpt

Kapcsolódó képek


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/dpmsz/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349