menu

  • 2022.02.22.

Hamarosan érkeznek a helyi adó értesítők!

Március első hetében a magánszemélyek részére postai úton kézbesítésre kerülnek az adóegyenleg értesítők a hozzájuk tartozó, befizetésre szolgáló készpénzátutalási megbízásokkal (QR kóddal is ellátott csekkekkel) együtt. A helyi adók pótlékmentesen március 15. napjáig fizethetők meg.

Azon magánszemélyek részére, akik rendelkeztek az elektronikus kapcsolattartásról, az Önkormányzat Adóhatósága nem postai úton kézbesíti a fizetési értesítőket, hanem az adózók elektronikus tárhelyeire küldi meg azokat.

Az elektronikus kapcsolattartásra és ezzel együtt belföldi fizetési számlanyitásra kötelezett gazdálkodó szervezetek, egyéni vállalkozók szintén cégkapura, ügyfélkapura kapják meg az adóegyenleg értesítőket. Adófizetési kötelezettségüket átutalással és az E-Önkormányzati portálon az E-Fizetés modulon keresztül teljesíthetik március 15. napjáig.

Magánszemélyek a fizetési kötelezettségeiket megtehetik a megküldött csekk postán történő befizetésével, valamint az azon található QR kód használatával az iCsekk szolgáltatással is, továbbá banki átutalással az adott adónemek számlaszámaira és az E-Önkormányzati portálon keresztül is.

Az értesítők azon adózók részére kerülnek megküldésre, akiknek 1.000 Ft-ot meghaladó helyi adófizetési kötelezettsége van, illetve akiknek 2022. március 15-ig adófizetési kötelezettsége keletkezik.

Az Elektronikus Önkormányzati Portál nemcsak online befizetésre, vagy önkormányzati ügyintézésre szolgál, hanem az adófizetési kötelezettségek online lekérdezésére is lehetőséget biztosít. Az online ügyintézéshez szükséges a Központi Azonosítási Ügynökön (KAÜ) keresztül történő azonosítás.
https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap

Kérem a Tisztelt Adózókat, hogy a megküldött értesítők tájékoztató szövegét is figyelmesen olvassák el!
Az értesítőkkel és a befizetésekkel kapcsolatos további információkról az Adóirodánál érdeklődhetnek személyesen, vagy telefonon az alábbi ügyfélfogadási időben és elérhetőségeken!

Ügyfélfogadás:                                 Ügyintézés az adózó vezetéknevének kezdőbetűje szerint:
Hétfő: 12:30 – 18:00                         A,Á,B,C,CS,D 53/511-446
Kedd: 8:00 – 12:00                           G,GY, I,Í,J,K, Kőröstetétlen, számok 53/511-450
Szerda: 12:30 – 16:00                      F,L,M,N,NY, O,Ó,Ö,Ő 53/611-449
Csütörtök: nincs ügyfélfogadás        E,É,P,Q,R,S,SZ 53/511-451
Péntek: 8:00 – 12:00                        H,T,TY,U,Ú,Ü,Ű,V,W,X,Y,Z,ZS 53/511-448

Köszönöm, hogy adófizetési kötelezettségük pontos teljesítésével, valamint befizetett adójukkal hozzájárulnak Cegléd Város fejlődéséhez!

Dr. Diósgyőri Gitta
címzetes főjegyző

Kapcsolódó képek