menu

  • 2022.02.21.

A fesztiválszervező szakma Cegléden tanácskozott

Idén harmadjára adott otthont a Kossuth Művelődési Központ a Fesztiválszervezők Szakmai Napjának.

Az egész életre kiterjedő tanulás jegyében olyan fontos és aktuális feladatokat vettek górcső alá neves előadók segítségével a szervezők, mely az idei fesztiválok sikérhez nagyban hozzájárulhatnak.

A biztonság jegyében a Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltségtől Kun Nikoletta tű. alezredes tartott előadást. Görög Ibolya protokollszakértő a tőle megszokott humorral tűzdelt szakmai alapossággal adott mankót a mindennapi és a hivatalos viselkedésen belül, a rendezvényekre érkező vendégek fogadásához.

A fenntarthatóság érdekében Dominus Ákos, a Sziget Fesztivál fenntarthatósági menedzsere szólt. A házigazda intézmény nevében Détári-Lukács Ágnes ígéretet tett a szakmának, és egyben fel is kérte az előadót, hogy jövőre a zöldfesztivál témát folytassák, hiszen a fenntarthatósággal még mindenkinek sok dolga akad.

Az elmúlt évek fesztiválszervezésére a vírushelyzet kétségkívül rányomta bélyegét. Milyen szabályokkal és milyen helyzetekkel kell szembesülni a COVID-19 által még mindig megnehezített 2022-es szezonban? Erre és ehhez kapcsolódó kérdésekre Dr. Gyarmati Katalin ügyvéd és Botos Zoltán, az United Security Service Kft ügyvezetője adott választ.

A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott Fesztiválszervezők III. Szakmai napjának sikereként élik meg a szervezők, hogy számos környező kisebb településről, környékbeli megyeszékhelyekről és még a fővárosból is érkeztek hozzájuk érdeklődők, és vitték tovább a Cegléden hallott szakmaiság hírét.

Kapcsolódó képek