menu

  • 2021.10.06.

35 éves a Ciróka Bábszínház

Születésnap és premier – Háromnapos rendezvénysorozattal ünnepli a Ciróka Bábszínház hivatásossá válásának 35. évfordulóját.

Október második hétvégéje az ünneplés jegyében telik a bábszínházban. Hivatásossá válásuk 35. évfordulóján izgalmas vendégelőadásokkal és új bemutatóval várják nézőiket!

3 nap 5 előadás programsorozatuk minden korosztály számára tartogat meglepetést.

A legkisebbeket, vagyis a 4 éven aluliakat a KL Színház Izeg-mozog című vendégelőadására várják két alkalommal. A húszperces előadás alatt elmerülhetnek a hangok, színek, formák, ízek, szagok, fények tárgyak világában, a végén pedig közös játékban is részt vehetnek a kicsik.
Az óvodásokat a pirossipkás vidám fickó, Vitéz László szórakoztatja majd. A vásári játékok hamisítatlan hőse most az elásott kincset keresi, közben pedig megküzd a pokolbéli ördögökkel, amelyben ezúttal is nagy segítségére lesz nagymamucikája palacsintasütője.

Az iskolásoknak a bábszínház legújabb produkcióját, az Ilka titka című előadást ajánlják. Az izgalmakkal teli, humoros történet főszereplője Ilka, aki rendkívül kedves és szeretetreméltó kislány egészen addig, amíg szülei szófogadóan teszik, amit tőlük kíván…

Felnőtt nézők örömére pedig visszatér Fabók Mariann, aki Mikszáth Kálmán, A fekete kakas című művéből készült lélekemelő előadással varázsolja el újra közönségét.

A szülinapos hétvégén a  Cirókával egyidősek, vagyis az idén 35 éves nézők vendégeik lehetnek! És mivel nincs születésnap meglepetés nélkül, így mindhárom napon, az előadások végén a nézőkkel együtt is megünneplik a kerek évfordulót.

 

A programsorozat fő eseménye az Ilka titka bemutató, amely az új évad első premiere a bábszínházban. A produkció főszerepében a társulat új színésze, Darvas Emőke mutatkozik be. Cseri Hanna rendező – aki a darab színpadi változatának szerzője is egyben –  ötödéves, végzős rendező hallgatóként állította színpadra az Ilka titkát. A zeneszerző Gyüdi Eszter ugyancsak első alkalommal debütál a Ciróka Bábszínházban. A bábok és a díszlet Grosschmid Erik munkája. A további szerepekben, Fülöp József, Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán és Szörényi Júlia látható.

 

Ciróka Bábszínház

 

Kapcsolódó képek