menu

  • 2021.09.21.

A Kecskeméti Nemzeti Színház októberi műsora

A Kecskeméti Katona József Színház októberben az alábbi előadásokkal várja a nézőket:

NAGYSZÍNHÁZ

HAMUPIPŐKE
október 2. szo. 11:00
október 20. sze. 11:00 Ovis Bérlet

ELISABETH

A fiatal Sissi szabadságvágya kielégíthetetlen. Egy bálon anyja hírül adja, hogy idősebb lányát Ferenc Józsefhez szánják. A bejelentést Elisabeth szerencsétlen balesete szakítja meg. Az ájult lány és a Halál találkozása megváltoztatja mindkettőjük sorsát. A túlvilági lény képtelen arra, hogy magával vigye, de örökre eljegyzi magát a lánnyal. Az ifjú Ferenc József mentehetetlenül beleszeret a zabolátlan Sissibe, és anyja tiltása ellenére nőül veszi. Az asszony viszontagságokkal teli életében a boldogság ritkán látott vendég; magányát csak egyetlen barát enyhíti, akire mindig számíthat: a Halál, akit imádott fiának koporsója mellett arra kér, végre ragadja el életét, de hiába. Végül a gyilkos fegyver egy olasz anarchista kezébe kerül, hogy Elisabeth megnyugvásra lelhessen vágyott kedvese karjaiban.

A nagyszabású musicalt – amelyben a Halál lép elő főszereplővé, alakját pedig a valódi Sissi által írt versek ihlették – az egyik legnépszerűbb zenés színházi darabként tartják számon; 1992 óta hódít töretlen sikerrel.

október 15. p. 19:00  Bemutató előadás -Katona József bérlet
október 16. szo. 19:00  Arany János bérlet
október 17. v. 15:00  Gombaszögi E. bérlet
október 21. cs. 19:00  Bérletszünet-jegyvásárlás!
október 22. p. 19:00  Bessenyei Gy. bérlet
október 23. szo. 19:00 Berki L. bérlet
október 24. v. 15:00 Vízváry M. bérlet
október 26. k. 19:00 Dajka M. bérlet
október 27. sze. 19:00 Bérletszünet-jegyvásárlás!
október 31. v. 19:00 Jászai M. bérlet

KELEMEN LÁSZLÓ KAMARASZÍNHÁZ

JÖVŐRE, VELED, ITT 2.
október 3. v. 15:00
október 9. szo. 19:00

 

1X3 NÉHA 4

A dúsgazdag, de már idős, vélt és ráerőltetett betegségekkel küzdő Jonathan Hardcastle komoly összeget szándékozik egy volt üzlettársa fiának, Billynek ajándékozni azzal az egy feltétellel, hogy a fiún kívül ne legyen más örökös a láthatáron. Billy és „festői ügyvédje” éppen akkor jelennek meg, amikor a Hardcastle-rezidencián egy születésnapi összejövetel készülődik, mely alkalom ezúttal nem szűkölködik meglepetésekben. Bár a családi hadszintér önmagában is katasztrófaövezet, ezen az estén még eszeveszettebb ámokfutás indul a szóban forgó pénzösszegért. Mindenki mozgásba lendül, hiszen a leleményesség nem ismer se lehetetlent, se tréfát; nem úgy, mint a darab szerzői.

Ray Cooney bohózatai a klasszikus angol vígjátékhagyományt követik, a rá jellemző virtuóz cselekményvezetéssel, a különböző félreértések és helycserék már-már az abszurditásig való eltúlzásával, a szálak végletes összekuszálásával. Szerzőtársa ezúttal Tony Hilton színész és író, aki szintén a műfaj jelentős képviselője.

október 22. p. 19:00 Bemutató előadás
október 23. szo. 19:00
október 26. k. 19:00
október 28. cs. 19:00

HÍRÖS KECSKEMÉTIEK
október 27. sze. 18:00

FÉRJEK ÉS FELESÉGEK
október 30. szo. 15:00
október 30. szo. 19:00 zártkörű előadás

RUSZT JÓZSEF STÚDIÓSZÍNHÁZ

GELLÉRTHEGYI ÁLMOK / DUNAKANYAR

I. felvonás: Karinthy Ferenc: GELLÉRTHEGYI ÁLMOK

Lány: Szabó Dorottya
Fiú: Varga-Huszti Máté

A világsikerré vált Gellérthegyi álmok Karinthy Ferenc legigazibb drámája. Az ostrom alatti Budapest romos gellérthegyi villája egyszerre a menekülés és a rettenet fészke. Hadbíróság és a faji törvények életveszélye fenyegeti az ide menekült fiatalokat. Körülfogja őket a félelem: félnek a becsapódó lövedékektől, s félnek egymástól. A kölcsönös gyanakvás és a kibontakozó szerelem kettős, ellentétes érzései állandó, vibráló feszültséget teremtenek; a darab mesteri módon szerkesztett, s dramaturgiája bravúros, a személyesség forrósága emeli filozofikus távlatokba a történést.

II. felvonás: Karinthy Ferenc: DUNAKANYAR   

Kávésnő: Hajdú Melinda
Férfi: Aradi Imre

A Dunakanyar című egyfelvonásos darab helyszíne egy presszó az országút szélén, valahol a Dunánál. Kora nyári este, hétköznap. Kávéfőző az órát nézi, nemsokára zárnia kell, mire a Vendég benyit. Hamar kiderül, hogy a két idegen valójában egymás szomszédságában lakik. Hasonlóságaik és különbözőségeik okán szenvedélyes évődésbe kezdenek, s az együtt töltött este alatt egy élet lezajlik köztük.

október 1. p. 19:00
október 3. v. 15:00
október 5. k. 19:00
október 6. sze. 19:00
október 17. v. 19:00
október 24. v. 19:00 zártkörű előadás

A.R.GURNEY: SYLVIA – A PÓTSZÉK TÁRSULAT ELŐADÁSA
október 12. k. 18:00

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Kapcsolódó képek