menu

  • 2021.09.01.

Indul a suli!

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának jótanácsai  a sikeres, örömteli és biztonságos tanévkezdéshez.

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!

2021. szeptember 1-jén KEZDETÉT VESZI A 2021/2022-ES TANÉV

A tanév kezdetével új és régi barátok, közösségek várnak mindenkit, azonban az odafigyelés, az óvatosság a régi marad!

Néhány jótanács annak érdekében, hogy a tanév sikeres, örömteli és biztonságos legyen:

Az iskolába menet, illetve hazafelé a közlekedési szabályokat minden esetben be kell tartani!

• Olyan útvonalon közlekedj, melyet a szüleiddel már bejártál, és amely lehetőleg nem elhagyatott, kihalt. Minden esetben a jól kivilágított, ismert és biztonságos útvonalakat használd!

• Értékeidet (pl.: mobiltelefon, készpénz stb.) soha ne tartsd szem előtt, jól látható helyen, hiszen ez szemet szúrhat a rossz szándékú embereknek.

• Ismerd, tudd szüleid elérhetőségét, telefonszámát, hiszen ha gond adódik, őket mindig el kell érned. Amennyiben később indulsz haza az iskolából vagy programot szervezel magadnak, értesítsd szüleidet, hiszen ők időre várnak haza.

• Soha ne szállj be idegen autójába, ne kísérj el senkit még rövid ideig se csak azért, mert például megmutatsz neki egy útvonalat.

Fontos!

• Az erőszak soha nem old meg problémát! Játékból, viccből vagy csak a diáktársak előtti „menőzésből” sem szabad a másik embert sem tettleg, sem szavakkal vagy az interneten bántani, megalázni. Ezeknek súlyos következményei is lehetnek.

• Az interneten nem minden és nem mindenki az, aminek/akinek látszik. Hasznos dolog, de nagyon sok veszélyt is rejt. Légy óvatos a közösségi oldalak használatával. Soha ne add meg a neved, a címed, a személyes adataidat, mert ezzel visszaélhetnek, akár zaklathatnak.

• Fontos tudnotok, hogy az általános iskolák többségének van iskolarendőre, aki rendszeres kapcsolatot tart az intézmény vezetőségével, a diákokkal.

• Meghívás esetén jelen lesz a jelentősebb rendezvényeken (tanévnyitó, tanévzáró, fogadóóra, szülői értekezlet). Az iskolarendőr nevét, elérhetőségét a programban résztvevő iskolákban plakáton teszik közzé. Ha problémátok, kérdésetek van, bátran forduljatok hozzá!

Sikeres, biztonságos, egészségben gazdag tanévet kíván a
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztály

Kapcsolódó képek