menu

  • 2020.11.10.

Lehet kutyát sétáltatni a kijárási tilalom idején

Az esti kijárási tilalom életbe lépése után is kivihetik sétálni állataikat a kutyatartók lakóhelyük 500 méteres körzetében – jelentette be Ovádi Péter állatvédelemért felelős miniszteri biztos Facebook oldalán. Ennek mintegy másfél millió gazdi örülhet.

Ahogyan arról beszámoltunk, este 8 órától reggel 5-ig kijárási tilalom lép életbe hazánkban, az erről szóló rendelet hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben. Sok kutyás ijedt meg attól, hogy így nem tudja levinni kedvencét a szokásos esti sétára. Képviseletükben kereste meg a kormányfőt Ovádi Péter. Így számolt be a fejleményről Facebook oldalán:

Miniszterelnök Úr a mai megbeszélésünk alkalmával figyelembe vette és elfogadta a Kormány részére tett, mintegy másfélmillió kutyatartó képviseletében is megfogalmazott javaslatomat, hogy a kutyás gazdik időkorlátozás nélkül tudjanak sétálni este nyolc óra után is, a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül.

Megfontolásra javasoltam, hogy a kutyafuttatók nyitvatartását az önkormányzatok saját hatáskörben tudják mérlegelni és rendezni. Arra kérek mindenkit, hogy a helyzettel éljünk és ne visszaéljünk! Ami a legfontosabb továbbra is vigyázzunk egymásra!

Nem sokkal később Orbán Viktor egy, a Facebook-oldalán közzétett videóban erősítette meg, hogy az este 8 és hajnal 5 óra közötti kijárási tilalom alól kivételt jelenthet a kutyasétáltatás.
– A kivétel részletszabályairól az önkormányzatok dönthetnek – tette hozzá a miniszterelnök.

 

Forrás: hiros.hu

 

Kapcsolódó képek