menu

  • 2020.07.08.

Idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? program

Július 1-jétől idén is útjára indult a Hol vagy, Kajla? elnevezésű országos turisztikai program, amelynek keretében az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit augusztus végéig.

Minden gyermek, aki a menetjegy vásárláskor bemutatja Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, ingyenes Kajla jeggyel utazhat a MÁV-START és a GYSEV belföldi járatain

A tavalyi nagy sikert követően idén nyáron is együtt kereshetik a családok Kajla kutyát. Országszerte több mint 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni. Július 1-jétől augusztus 31-éig a Kajla-útlevéllel rendelkező gyerekek ingyenesen utazhatnak a MÁV és GYSEV vonalain, valamint a BAHART és a MAHART egyes járatain, de igénybe vehető lesz a kedvezmény a dunakanyari településeket összekötő hajójáratokon is.

A MÁV a programhoz csatlakozva már tavaly felmatricázott egy nagyteljesítményű TRAXX mozdonyt, a Kajla kutyás festéssel ellátott szerelvénnyel idén is sok helyen találkozhatnak majd az utasok.
A Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV és a GYSEV vonalain ingyen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosultak. A gyerekek díjmentes menetjegyeit a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és a MÁV-applikáción keresztül is ki lehet váltani.

A tavalyi tapasztalatok alapján egyértelmű, hogy Magyarország összes régiójába szívesen utaztak a kedvezmény segítségével a gyerekek családdal vagy társaikkal közösen. Az ország nagyvárosait is szívesen látogatták a diákok, de a Dunakanyar, a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó végig a legnépszerűbb úti célok voltak. A 100,5 ezer utazásra közel 8 ezer eltérő viszonylaton került sor.

A Kajla kampánnyal kapcsolatos információk a www.kajla.hu
oldalon érhetők el.

www.mavcsoport.hu

Kapcsolódó képek