menu

  • 2020.06.15.

Gyermekintézmények nyári nyitvatartása

Értesítem az önkormányzati fenntartású óvodába, bölcsődébe járó gyermekek szüleit, hogy Cegléd Város Önkormányzata fenntartásában működő óvodák, bölcsődék -igényekhez igazodó – egész nyáron való nyitva tartásának biztosításáról határoztam.

Az intézményegységek legfeljebb két hét szünetet tarthatnak, amennyiben a gyermeklétszám azt lehetővé teszi, de a székhely intézmények nyitva lesznek.

Kérem a szülőket, hogy az étkeztetés (adagszám) biztosítása érdekében legalább hetente értesítsék gyermekük óvodáját, bölcsődéjét arról, hogy mikor veszik igénybe az ellátást.

További információ, hogy ballagások elmaradása miatt, a szülői igények ismeretében, fenntartói engedélyt bocsátottam ki a nagycsoportos óvodások augusztusi, szűk körben megtartható ünnepi búcsúztatójára vonatkozóan. Kérem az érintett szülőket, hogy a részletekről óvodájukban tájékozódjanak.

Döntés született arról is, hogy az alsó tagozatos általános iskolások nyári napközbeni felügyelete – a június 26-ig előírt iskolai felügyelet következtében – nem a szünidő első munkanapján, hanem június 29-étől indul immár hagyományosan, a Táncsics iskola szervezésében, Budai úti intézményükben. A napközis tábor időszaka 5 hét és hetenként továbbra is 50 ceglédi, elsősorban rászoruló kisiskolás felügyeletét tudjuk ellátni. A jelentkezést idén is a gyermek saját iskolájában lehet intézni.

Dr. Csáky András
polgármester

(Fotó: Szokolai Attila)

Kapcsolódó képek