menu

  • 2020.05.28.

Megtarthatók egyes szabadtéri rendezvények

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kormány 241/2020. (V. 27.) rendelete értelmében 2020. május 28-tól a szabadtéri rendezvények, így különösen a szabadtéri sport- és kulturális rendezvények (színházi előadás, mozi, cirkusz, muzeális intézményen kívül rendezett képzőművészeti kiállítás, irodalmi- és könyvszakmai rendezvény, közgyűjtemény, közművelődési intézmény, illetve közösségi színtér által szervezett rendezvény) megtarthatók, illetve az ezen rendezvények helyszínén való tartózkodás megengedett, amennyiben a rendezvény szervezője biztosítja a jogszabályok által meghatározott feltételeket.

Fentieken túl május 28-tól a szabadtéri sportrendezvények nézők részvételével is megtarthatók, látogathatók továbbá a nemzeti park igazgatóságok által fenntartott szabadtéri bemutató létesítmények.

A rendezvények megtartása során előírt védelmi intézkedések betartása a szervező felelőssége, aki köteles gondoskodni a rendezvény azon látogatójának a rendezvény helyszínéről történő eltávolításáról, aki az előírt védelmi intézkedéseket megszegi.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a zenés, táncos rendezvények (fesztivál, könnyűzenei koncert, táncház, táncklub, diszkó, stb..) továbbra sem tarthatók meg, azok helyszínén tartózkodni tilos.

Dr. Diósgyőri Gitta
címzetes főjegyző

www.cegled.hu

Kapcsolódó képek