menu

  • 2020.05.13.

Avar és kerti hulladék égetése

Az Önkormányzathoz érkezett számos lakossági megkeresésre tekintettel tájékoztatjuk Önöket, hogy az avar és a kerti hulladék nyílttéri égetésének szabályait az Önkormányzat 11/2015. (IV.30.) rendelete tartalmazza, mely szerint a levegő tisztaságának védelme érdekében Cegléd belterületén a kerti hulladék égetése megfelelő légköri viszonyok esetén egész évben

hétfői és pénteki napokon 9:00 és 19:00 óra között,
szombaton 8:00-18:00 óra között engedélyezett,
munkaszüneti és ünnepnapokon, valamint erősen párás, ködös időben tilos.

A zártkerti és külterületi ingatlanok esetében az irányított égetés a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályának engedélyével lehetséges.

Fenti szabályok azonban kizárólag abban az esetben tekinthetők irányadónak, amennyiben nincs érvényben országos, illetve megyei szinten elrendelt tűzgyújtási tilalom.

A tűzgyújtásra vonatkozó aktuális rendelkezésekről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján tájékozódhatnak (https://katasztrofavedelem.hu/).

A jogszabálytól eltérő tűzgyújtási tevékenységet a Tűzvédelmi Hatóság ellenőrzi. A szabálytalanság tényének megállapítása esetén tűzvédelmi bírság kerül kiszabásra.

Cegléd Város Önkormányzata

Kapcsolódó képek