menu

  • 2020.05.06.

Májusban is folytatódnak az online színházi közvetítések

Folytatódnak a Kecskeméti Nemzeti előadásközvetítései májusban is.  

Ha kedd, akkor Kecskemét címmel indított előadásközvetítő sorozatot a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. A nagy érdeklődésre való tekintettel, májusban is folytatódnak az online közvetítések. A kedd esti felnőtt előadások mellett, gyereknapon a kisebbeknek is készülnek egy produkcióval, így öt előadás lesz látható a teátrum YouTube csatornáján pünkösd havában.

Május 5-én a tavalyi évad népszerű musical-jével, A beszélő köntössel indul a közvetítéssorozat, amely az egész család számára szórakoztató program lehet. Kecskemét 650. jubileumát Szente Vajk regényadaptációjával ünnepelte a teátrum, amelynek feldolgozása új nézőpontba helyezte a 16. századi Kecskemétet. A bég helyett varázsköntös érkezik a budai pasától. Lestyák András szabó elkészíti a kaftán „tökéletes” mását és úrrá lesz a káosz. A rendező, Juhász Levente zeneszerzővel együtt, új stílust teremtett regény-musicalével. A színház Facebook oldalán indított szavazás alapján, a közönség 96%-a kérte, hogy kerüljön az online közvetítések közé a városmarketing-díjat is eredményező produkció.

Kecskeméti Katona névadója születésének 220. évfordulóján tűzte műsorra a Bánk bánt – ezúttal mai magyar nyelven. Az alkotók célja az volt 2011-ben, hogy a – kétségkívül magas irodalmi értéket képviselő – veretes szöveg mögül kiszabaduló történet végre közvetlenül, mindenki számára érthetően szólaljon meg és hasson. Az előadást Bagó Bertalan jegyzi, a szöveget Szabó Borbála ültette át mai magyar nyelvre, a címszerepben Fazakas Gézát láthatja a közönség. Május 12-én méltán kerül az online közvetítések sorába nemzeti drámánk.

Sokan üzentek a színháznak és kérték, hogy a Csoportterápia című előadás is kerüljön az online közvetítések közé. Teljesül ezen nézők kívánsága, ugyanis május 19-én, a 2015-ben bemutatott zenés komédia kerül a színházszeretők „nappalijába”, nem is akárhogyan: angol felirattal egészül ki a felvétel. A Szente Vajk, Galambos Attila és Bolba Tamás szerzőhármas kombinációját Cseke Péter rendezése koronázta meg.  A kecskeméti Csoportterápia helyszíne a Radó Vilmos Művelődési Központ, ahova hat idegen – három férfi és három nő – érkezik terápiára. Kezdetét venné az analízis annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét…

A hónap utolsó keddje igazi vidám estét ígér, Csiky Gergely Buborékok című darabját tűzi a teátrum online műsorára, Mohácsi János rendezésében.
…a buborékok szétpukkannak, a csillogó hazugságok lelepleződnek, és a családi panoptikum szétesni látszik. A passzívnak tűnő családfő (Márton András) kézbe veszi az ügyet, és rendet teremt; mert a családot meg kell menteni, a szerelmeseket össze kell hozni, és egyáltalán: a Buborékok vérbeli vígjáték, ennek megfelelően a gordiuszi csomókat el kell vágni.

Gyereknapra, május 31-én 10 órakor, a színház a meseopera-sorozat legnépszerűbb darabját, A manóvizsga című zenés előadást adja ajándékba kisebb színházbarátainak.
Egy titkokkal teli erdő, sok apró, zöld ruhás manó és Donizetti gyönyörű muzsikája teremt majd varázslatos hangulatot A manóvizsga előadásán.

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Kapcsolódó képek