menu

  • 2020.05.05.

Polgármesteri tájékoztató

„Korábban jeleztem, hogy további vírushordozó személy felbukkanása várható városunkban. A katasztrófavédelem ma délelőtti tájékoztatója szerint, az elmúlt hét végén a különböző járványügyi megfigyelést, zárlatot, elkülönítést elrendelő illetve feloldó határozatok alapján Cegléden: 12 fő van járványügyi megfigyelés alatt (külföldről érkezett), 20 fő járványügyi zárlat alatt (aki igazolt beteggel találkozott), és 1 fő járványügyi elkülönítés alatt (igazolt vírushordozó, betegség tüneteit nem mutató) otthonában elkülönítetten élő személy ismert.” – kezdte tájékoztatását közösségi oldalán tegnap este dr. Csáky András polgármester.

„Ez utóbbi esetében a kontakt személyek szűrése megkezdődött, újabb pozitív eset eddig nem igazolódott.

Az elmúlt hét végén 9 kormányrendelet látott napvilágot. Budapest és Pest megye kivételével mérsékeltek a kijárási szabályokon, illetve bizonyos feltételek mellett vendéglátó helyek teraszai, továbbá az üzletek is kinyithatnak. Néhány ellentmondás mutatkozik a rendelkezések között ezért értelmezést kértünk az illetékesektől ezekről. Az a szabályozás azonban, mely szerint maszk viselése, vagy a száj és orr kendővel történő elfedése közlekedési eszközökön és üzletben történő vásárlás esetén kötelező, ránk is érvényes (dacára, hogy a szabályozásból már következik).

Kormányrendelet szerint (170/2020. Korm.rend.) Magyarország egész területén, sportrendezvények nézők nélkül, zárt körülmények között megtarthatóak, továbbá a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

Egyre többen fordulnak hozzám kéréssel, kérdéssel messengeren. Így sajnos a nagyszámú üzenetváltás között elsikkadhat a kérdés, kérés. Kérném, hogy ilyen jellegű ügyekben a polgarmester@cegledph.hu e-mail címen keressenek. Köszönöm!”

www.cegled.hu

Kapcsolódó képek