menu

  • 2020.04.30.

Bővül a Pesti úti kerékpárút

A fejlesztés keretén belül Cegléd Város kerékpáros hálózatának a bővítése, fejlesztése valósul meg, ezzel is hozzájárulva a települési összefüggő kerékpárút hálózat kialakításához.

A projekt keretén belül a Pesti út és a Külső-Kátai út mellett létesül a meglévő hálózati elem bővítéseként 2 db kerékpárút összesen 1.836 m hosszban.

A fejlesztés eredményeként a települési kerékpárút hálózat bővül, a kerékpáros közlekedésbiztonság javul és a település népességmegtartó képessége növekszik. Mindkét fejlesztési helyszínen, a Külső-Kátai úton és a Pesti út melletti szakaszon új kerékpárút kerül kialakításra.

A Külső-Kátai úton 2×1 sávos kerékpárút halad a vasúti átkelőig. A projekt eleme a már meglévő kerékpárút folytatása az ipari parkig. 

A Pesti út melletti kerékpárút a 40 sz. másodrendű főút 18+090-18+582 km sz. közötti szakaszon egyoldali, kétirányú önálló nyomvonalú kerékpárút kerül kialakításra. A fő út burkolatától elválasztva, annak szelvényezés szerinti jobb oldalán, a kiemelt szegély mellett kialakításra kerülő szakasz 484,06m hosszú és 2m széles 0,5m kétoldali padkával.

A beruházáshoz mindkét fejlesztési terület esetében szorosan kapcsolódik a csapadékvíz elvezetés kialakítása, illetve a már meglévő árkok rendbetétele, profilozása.

A most készülő Pesti út melletti kerékpárút a Csikós széltől az Aldi Áruházig kerül kiépítésre. A kivitelező a lefojtatott közbeszerzési eljárás alapján az ELASTIC’ 91 Kft., aki 84.780.221-Ft + ÁFA összegért készíti el az érintett szakaszt mellyel 2020 augusztus végéig kell végeznie. A pályázat 95 %-os támogatással bír Cegléd Város Önkormányzatának 5 % önerőt kell biztosítani a megvalósításhoz.

(Fotó: Szokolai Attila)
www.cegled.hu

Kapcsolódó képek