menu

  • 2020.04.01.

A DTKH Nonprofit Kft. tájékoztatója

A DTKH Nonprofit Kft. hulladékgazdálkodási közszolgáltatást érintő, a járványhelyzet következtében meghozott intézkedései és korlátozásai.

1.) Ügyfélszolgálati irodák személyes ügyintézési lehetőségének megszüntetése
A Társaság által fenntartott ügyfélszolgálati irodákban, ügyfélkapcsolati pontokon a személyes ügyintézés nem lehetséges, telefonon, illetve e-mailen a továbbiakban is intézhetők az ügyek.
Az intézkedés életbe lép: 2020. 03. 16.
2.) A szelektív válogatómű leállítása
A szelektív hulladékok – közvetlen emberi érintkezést igénylő – válogatása, részbeni kezelése leállításra kerül a közösségi fertőzés elkerülése végett.
Az intézkedés életbe lép: 2020. 03. 16.
3.) Hulladékudvarok bezárása
A DTKH Nonprofit Kft. által üzemeltetett hulladékudvarokon ideiglenesen megszűnik a hulladék átvételének lehetősége. A hulladékkezelő (Kecskemét, Cegléd, Dömsöd, Izsák) telepeken nyitvatartási időben továbbra is lehetséges ezen hulladékok beszállítása az elektronikai és veszélyes hulladékok kivételével.
Az intézkedés életbe lép: 2020. 03. 17.
4.) A hulladék gyűjtésére szolgáló zsákok személyes átvételének felfüggesztése
A személyes érintkezések csökkentése, valamint a zsákok, mint a vírus hordozására alkalmas anyag átadás-átvételével járó kockázatok elkerülése céljából ideiglenesen nincs lehetőség az ügyfélszolgálati átvételi pontokon a többlethulladék gyűjtésére szolgáló zsákok átvételére. A kommunális többlethulladék elszállítását a veszélyhelyzet ideje alatt egyéb zsákokba történő kihelyezés esetén is biztosítja a társaság.
Az intézkedés életbe lép: 2020. 03. 17.
5.) A házhoz menő lomtalanítás ideiglenes felfüggesztése
A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, a személyes kontaktusok és kockázati tényezők minimalizálása céljából ideiglenesen felfüggesztésre kerül a házhoz menő lomtalanítás. A 2020. március 22. napot követő időpontra felvett lomtalanítások nem kerülnek teljesítésre, melyről a érintett ügyfeleket előzetesen tájékoztatja a társaság.
Az intézkedés életbe lép: 2020. 03. 20.

DTKH Nonprofit Kft.

Kapcsolódó képek