menu

  • 2020.03.12.

Koronavírus és sport

Új információk a koronavírus ceglédi sportéletre való hatásáról. 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az operatív törzs és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentése után a ceglédi sportéletben is komoly változások történnek.

Igyekeztünk összeszedni a legfontosabb és legfrissebb információkat a ceglédi szakosztályok, egyesületek vonatkozásában.

Ezen a hétvégén a vízilabda, labdarúgás és női kézilabda szakágakban kerül sor hazai mérkőzés megrendezésére, amelyek mind zárt kapusak lesznek. De nézzük sorban, hogy melyik szakosztálynál mi a helyzet:

Birkózás

A nemzetközi olimpiai kvalifikációs torna elhalasztásra került. A szövetség részéről még nem érkezett hivatalos állásfoglalás az utánpótlás versenyekről, de mivel ezek általában meghaladják a 100 főt, így várható ezek elhalasztása is. Edzést a szakosztály folyamatosan tart.

Judo

Április végéig minden versenyt elhalasztott a szövetség, Cegléden az edzések meglesznek tartva.

Női és férfi kézilabda

Az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által szervezett és felügyelt kézilabda-bajnokságok és a Magyar Kupa kapcsán a Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján az U8-as, U9-es, U10-es, U11-es, U12-es és U13-as korosztályban kiírt Gyermekbajnokság mérkőzései ellenkező tartalmú döntésig elmaradnak. Ezen kívül az edzések és a felnőtt mérkőzések mind zárt kapusak lesznek.

Női és férfi kosárlabda

Az edzések és a mérkőzések zárt kapusak lesznek, mind a felnőtt, mind az utánpótlás csapatoknál.

Labdarúgás

A Magyar Labdarúgó Szövetség határozata alapján az NB III-as felnőtt és az országos bajnokságban részt vevő utánpótlás csapatok mérkőzéseit zárt kapuk között kell megrendezni. A szakosztály az edzések alkalmával is bezárja a kapukat. A Bozsik és Kölyök Liga rendezvények határozatlan ideig elhalasztásra kerülnek.

Vízilabda

A szövetség határozata szerint a mérkőzéseket zárt kapukkal meg lehet rendezni. Minden mérkőzés előtt kötelező orvosi vizsgálaton kell átmenniük a sportolóknak, sportszakembereknek. Ha valakinél felmerül a koronavírusos fertőzés gyanúja, akkor a mérkőzést el kell halasztani.

Az ÁNTSZ a tegnapi napon járt a Városi Sportuszodában és mindent rendben találtak, az uszodákat egyelőre nem zárják be, a medencékben található víz klór mennyisége megöli a vírust.

A többi szakosztálynál is várhatóak verseny elmaradások és további intézkedések a szövetségek részéről.

Kérjük, hogy a szülők, hozzátartozók, szurkolók folyamatosan figyeljék a klubok, szakosztályok, egyesületek tájékoztatását, hiszen bármelyik órában, vagy napon történhet változás a sportszervezetek működésének életében.

www.cegled.hu

Kapcsolódó képek