menu

  • 2020.02.28.

A területi Príma díj ceglédi jelöltjei

Baranyi Ferenc költő, író, műfordító, Dr. Farkas Gábor építész, Kisfaludi István fotóriporter, Kiszel Péter operatőr, gyártásvezető és Dr. Lénárd Béla gyermekorvos is a jelöltek között.

Demján Sándor 2003-ban hozta létre a Prima Primissima Alapítványt.
Azóta a különböző kategóriákban országos díjakat adnak át az adott terület legjobbjának megválasztott személyeknek. A VOSZ megyei elnöksége idén is szeretné megszervezni a Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi Prima díjak átadását. A civil szférából érkező javaslatok alapján az alábbi harminc személy került be a középdöntőbe. A nyertesek nettó egymillió forintot kapnak. Voksolni csak az Új Néplapban megjelent szavazószelvénnyel lehet. A szavazólapokat a VOSZ-hoz (5000 Szolnok, Óvoda út 2.) vagy lapunk szerkesztőségébe (5000 Szolnok, Boldog Sándor István krt. 10., földszint 1. ) kell eljuttatni. Szavazni 2020. április 30-ig lehet.

A szavazólap az Új Néplapban addig többször megjelenik. A beérkező voksok alapján dől el a közönségdíj sorsa. Az itt bemutatott harminc jelölt közül a már döntőbe jutott tízről, illetve később a Prima díjasokról a tanácsadó testület dönt. Az eltelt nem kis idő ellenére változatlanul fokozott érdeklődés kíséri a középdöntőbe jutott jelölteket. A VOSZ elnöksége kéri az érdeklődőket, hogy a beküldött szavazatokkal segítsék kiválasztani a megyénk egyik legjelentősebbnek számító elismerésére, a Prima díjra érdemeseket.

Ceglédi jelöltek:

Magyar irodalom kategóriában Baranyi Ferenc költő, író, műfordító: Született 1937-ben, Budapesten él. Folyóiratokban publikált, volt főszerkesztő is, televíziós műsorokat is vezetett. Fordításaival együtt száznál több kötete jelent meg. Megyénkben rendszeresen szerepelő, ismert szerző. Számos elismerést kapott, többek között Kossuth-díjat is.

Magyar építészet kategóriában Dr. Farkas Gábor építész:
A Kiskunsági Nemzeti Park székházának tervezéséért Ybl Miklós- díjat kapott 1979-ben. Több mint két évtizedes ceglédi munkássága során főépítészként óvta és védte a város építészeti örökségét. A városkép formálását szakmai elhivatottságával segítette.

Magyar képzőművészet kategóriában Kisfaludi István fotóriporter: Szolnokon született 1948-ban, majd 1956-ban Ceglédre került. Hat évig a Magyar Televíziónál dolgozott. Fotóriporteri pályafutása során New Yorkba és Ecuadorba is eljutott. Az itt készült, egyedülálló fotóanyagát a nagyközönség is megtekinthette.

Magyar sajtó kategóriában Kiszel Péter operatőr, gyártásvezető: A ceglédi születésű tévés immár huszonöt éve dolgozik a Ceglédi TV operatőreként, gyártásvezetőjeként. „Az évszázad kiváló fotóművésze – Tóth István” című portréfilmje a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Alapítvány filmes pályázatának különdíját nyerte.

Magyar tudomány kategóriában Dr. Lénárd Béla gyermekorvos: Orvosi pályafutása végig Ceglédhez fűzte a városszerte ismert szakembert. Tevékenységének elismeréseként korábban Semmelweis emlékérmet vehetett át, míg nyugdíjba vonulásakor a ceglédi képviselőtestület emléklappal jutalmazta negyvenöt éves munkájáért.

(Forrás: Új Néplap)

Kapcsolódó képek