menu

  • 2020.01.29.

Ceglédi érmek a juniorok között

A junior birkózók küzdelmei is megkezdődtek a válogatottba kerülésért. A ceglédi sportolók ezúttal is remekül szerepeltek. 


Január utolsó vasárnapján a juniorok is megkezdték a menetelést a válogatottságért. A három szakág küzdelmeire a Kaposvári egyesület rendezésében Somogyjádon került sor. A Ceglédi VSE birkózói mind a három szakágban képviseltették magukat, a női mezőnyben 2, szabadfogásban egy és kötöttfogásban két fő részvételével.


A ceglédiek közül a legjobb eredményt az ezúttal szabadfogásban induló Kovács Árpád érte el, aki a 70 kg-ban mindenkit legyőzve nyerte meg a súlycsoport küzdelmeit. Árpi az első mérkőzésén bő egy perc alatt tussal verte ellenfelét. Majd a döntőbe jutásért orosházi versenytársát 9-5 arányban pontozással győzte le. A legszorosabb mérkőzést a döntő hozta. A döntő első menetében a szombathelyi ellenfele egy mögé kerüléssel próbálkozott amiből Árpi vissza támadott és végül ő tudott mögé kerülni ellenfelének.


Ezzel két pontos előnyt szerzett. A második menetben Árpi taktikusan birkózva ellenfele minden támadását hárítani tudta. Ellenfele egy intéssel és egy szőnyeg széli kiléptetéssel szépíteni tudott, de a 2-2-es végeredmény Árpinak kedvezett és a nagyobb értékű akciónak köszönhetően megnyerte az első válogatót. Ezzel nagy lépést tett a címeres mez megszerzéséért.


A ceglédieknek még egy egy érem jutott, amit a női 53 kg-ban Rehor Orsolya két-két győzelem és vereség után szerezett meg.

Eredmények:

női – 53 kg
3.  Rehor Orsolya
5.  Rafael Tímea

szabadfogás – 70 kg
1.  Kovács Árpád

kötöttfogás – 63 kg
4.  Tóth Levente

www.cegled.hu

Kapcsolódó képek