menu

  • 2020.01.27.

Két ezüstérem


Budapest Bajnokság Országos Utánpótlás Asztalitenisz Verseny Budapest Ormai/BVSC csarnok 01.24-26.

Leány egyéni: Újonc, Serdülő: 16 közé jutott Ungureán Dorka. Az újonc korosztályban főtáblán kezdett Dorka, ahol rögtön erős ellenfelet kapott, de sikerült 3:1 re nyernie. 8-közé jutásért fordulatos jó színvonalú mérkőzésen peches körülmények között kapott ki a döntő játszmában. 10:4-es hátrányból jött fel 10:9-re, majd egy a hálóról lecsorgó labda okozta vesztét.
Serdülőben selejtező csoportját megnyerte és a 32-es főtáblán sikerült még nyerni a későbbi döntőstől kapott ki.
Fiú Serdülő páros: 8 közé került Tótin Kristóf-Oroszki Péter (Dunakeszi) egyéni: 16 közé jutott Tótin Kristóf
Simán jutottak páros versenyszámban 8 közé, ahol nagyobb hittel és kevesebb egyszerű hibával lett volna keresnivaló a később döntőt játszó párossal szemben. A főtáblán Klampár Tiborral (világbajnok unokájával) játszott, ahol jó mérkőzésen sikerült 3:1 re nyerni, majd a későbbi győztessel került össz,e ahol nem volt esély. 

Ifjúsági páros: 2.Ócsai Máté-Huzsvár Erik (KSI)  
Egyéni: 2.Ócsai Máté, 16 közé került Hörömpő Ferenc
A párosban válogatott partnerével indult Máté, akivel látszott az összeszokottság hiánya. Már az elődöntőben 0:2-es hátrányból fordítottak, majd a döntőben szoros mérkőzésen ugyan 3:2-es vereséget szenvedtek. Az egyéniben Hörömpő Ferenc a selejtezőből felkerülve a főtáblán páros partnerével került össze, amit nagy csatában 3:2-re nyert meg. Ócsai Máté simán jutott döntőbe, ahol a volt páros partnerével játszott, aki remek napot fogott ki és a páros után az egyéniben is nyerni tudott.
Újfajta labdával versenyeznek a fiatalok a ranglista versenyeken, melynek tulajdonságai nem kedveznek Máté stílusának. 

Kapcsolódó képek