menu

  • 2019.12.04.

120 millió forint támogatás

Cegléd Város önkormányzata a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megyében” című pályázaton mintegy 120 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a csapadékvíz elvezető rendszer korszerűsítésére.

A Cegléd Aranymeggyes utca területén húzódó G-1 jelű széles nyílt árok, mintegy 25 hektár terület csapadék és belvizét szállítja. A Láp utcától lentebbi szakaszba csatlakozó Mocsár utcai árok vezeti le a G-1 jelű csatornába a Bajcsy Zsilinszky útra illetve a Déli útra kivezetett csapadékvizeket. E két utca vízelvezető hálózatának kapacitásbővítése, mélyítése történt meg, amelynek köszönhetően a városközpontban jelentkező vízelöntési nehézségeket sikerült megoldani. Az Aranymeggyes utcában üzemelő G-1 jelű csatorna megfelelő mélységgel, és kapacitással rendelkezik. A csatorna lentebbi zárt szakaszát mentesíti a beruházás során megépített átemelő.

A beruházás helyszínei és az elvégzett munkálatok:

A projekt keretében gépi kotrással iszaptalanították a G1-es tározó tó medrét. Megtörtént a G1-es csatorna zsilipeinek, átereszeinek rekonstrukciója, a szivattyúház külső és belső felújítása, valamint az átemelő szivattyú cseréje. Továbbá a Láp utcában, a G1-es csatorna tehermentesítése érdekében elvezető csatorna épült és átemelő szivattyút is telepítettek.

A projekt eredményeként javult a város déli részének vízelvezetése.

A pályázat címe: „Települési környezetvédelmi infrastruktúra – fejlesztések Cegléden”

Támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás

Támogató: Pénzügyminisztérium

Támogatás összege: 119.815.725,- Ft

A beruházás kezdő időpontja és várható befejezése: 2018.12.18. – 2019.12.18.

(Fotók: Szokolai Attila)

www.cegled.hu

Kapcsolódó képek