menu

  • 2019.11.29.

Megjelent az ünnepi Családinfó

Négy évvel ezelőtt, advent előtt jelent meg az első Családinfó. A téli lapszámunk készítése azóta is oly kedves számunkra, mindig többet jelent. Magazinunk létezése óta a szerkesztőségbe nagyon korán, még az ősz elején, a tervezés fázisában belibben az ünnep előszele.

Ahogy haladunk a munkával, születnek az írások, telnek az oldalak, úgy öltözik körülöttünk a város is fényes ruhába, telnek meg az üzletek polcai mikulással, szaloncukorral, és még sorolhatnám mennyiféle finomsággal. Mire kész a lap, azon kapjuk magunkat, hogy amire mi még csak távoli eseményként, munkánk alaptémájaként gondoltunk, már itt is van az ajtónk előtt, várja, hogy beengedjük. Az ünnepi hangulat már nemcsak a számítógépünkön készülő laptervet járja át, hanem szép lassan bennünket is.

Szeretem ezt a korai (a digitális kornak köszönhetően, mondhatni virtuális) készülődést. Mindig elgondolkoztat valamin, mindig tanít valamire a karácsonnyal kapcsolatban is. Az idei tézist a 22. oldalunkon található Fenntartható ünnepek című írásunk hozta. Valóban oly könnyű elcsábulni, a szebbnél szebb mintás, fényes csomagolópapírok, praktikus tasakok, díszdobozok, masnik és kötözőszalagok csak úgy kínálják a boltok sorainak szélén magukat. A cikk készültekor eldöntöttem, idén megleszek nélkülük.

Az évek alatt úgyis gyűlt össze annyi papír, textil, doboz, szalag, hogy ha alaposan feltérképezem a fiókok mélyét, biztosan sikerül minden ajándékot egészen egyedi köntösbe rakni. Ha vásárolni kell hozzá valamit, akkor az egy fadoboz, fonott kosár, valami tartós, másra is használható tárgy lesz, nem egyszer használatos papír vagy műanyag.

Legyen szép, áldott, nyugodt, szeretetben eltöltött karácsonya mindenkinek!

Virág Henrietta, szerkesztő

Kapcsolódó képek