menu

  • 2019.10.21.

Már a harmadik díját zsebeli be a ceglédi színésznő

Ma már mindenki zsebében ott lapul egy telefon, amellyel megörökítheti a legszebb pillanatokat, vagy akár filmet is forgathat. A telefonos filmkészítésnek egyre nagyobb mozgalma van a világban. Számtalan filmfesztivál külön mobilfilmes kategóriát indított a telefonnal készített alkotások számára. Gyakorlatilag mindenki számára adott a lehetőség, hogy filmet készítsen, és akár nemzetközi elismeréseket szerezzen.

Ennek kitűnő példája Kecskeméti Zsuzsi színésznő, aki mobillal készített rövidfilmjével már a harmadik díját zsebeli be. Stage Of Mind című alkotására először az első Magyar Telefonfilmes Fesztiválon figyelt fel a nemzetközi zsűri. A történet arról szól, hogy az ember hogyan érheti el az álmait és azért mennyit kell küzdenie. A színésznő úgy érzi, története életre kelt a filmen keresztül és elindult álmai megvalósítása felé.

Rövidfilmjét beválogatták a tíz legjobb alkotás közé, ezzel egyenes ágon kijutott Cannes-ba, a Global Short Film Awards döntőjébe. A döntőt megelőzően több országban tartottak előválogatókat, India, Kína, az Egyesült Államok, Oroszország, Litvánia és Franciaország jelöltjeivel versenyezhetett a magyar mobilfilm.

Kecskeméti Zsuzsi saját maga írta, rendezte és játszotta filmjét. Cannes-ból a Best Actress, azaz a legjobb színésznőnek járó elismerést hozta haza, mobilfilmes kategóriában.

Legújabb sikerét Indiában érte el, a Mahul Woods International Film Festival-on, ahol a legjobb mobilfilm alkotásnak járó díjat nyerte el. A fesztivál egy évben többször is megrendezésre kerül. A nyertesek automatikusan jelöltként indulnak az éves Golden Mask Awards gálán, ahol közülük kerül ki a Best Of The Best, azaz a legjobbnak járó elismerés, így tovább drukkolhatunk a magyar alkotásnak.

Büszkék vagyunk arra, hogy a produkció Magyarország hírét viszi a világban, ezzel is bizonyítva, hogy az ország élenjáró a filmiparban.

Köles-Karvai Babett

Kapcsolódó képek