menu

  • 2019.10.16.

Lábita Bábszínház előadása

Csernik Szende székely mesemondó, lábbábos visszatérő vendég intézményünkben, s minden alkalommal hol kacagásra készteti közönségét, máskor könnyfátyol borítja a szemeket, ahogy egyre csak gombolyítja a mese fonalát. Gyermeklelkeknek és felnőtt szíveknek egyaránt simogató, szívből ajánljuk meséjét 5 éves kortól.

A mesét követően kézműves játszóházunkba várjuk a családokat, ahol nemeztulipánok, könyvjelzők és rongybabák készíthetők.

„Fő a mese a lélekben, belé tettem a mesefazekamba a gyermeklelkemet, a csihány csípte ízeket gyermekkoromból, a forrást az erdő szoknyája alól…
…a csordogáló patak vizét, az erdő illatát, a napfény simogatását, az eső lágyságát, a száradó széna szálait, a fák hűs lombjait, a rétek virágait, a tarka pillangókat, a madarak hangját, az őzek lépteit, a bárányok csengőit, a tehenek kolompjait, a viharok erejét, a tisztások csendjét, a felhők járását, a kiscsirkék csipegését, a héják szárnyait, a kiskutyák szimatát, az egerek morzsáját, a békák kuruttyolását, a kakaskák kukorékolását, a falu szuszogását, a harangok csendülését, az emberek templomát, az Istenke szavát: az élet igéjét, a mesét. Ebből lett a mese íze, a lelkem felnőtt sója, a meseszó. Lelkem a mesét szórja! Ez a meseforrásom titka.”

A mesemondó honlapja: www.csernikszende.hu

Kossuth Művelődési Központ

Kapcsolódó képek