menu

  • 2019.07.22.

Strandok Éjszakája

Immár évtizedes-hagyomány, hogy a Magyar Fürdőszövetség tagszervezeteivel közösen megszervezi a Strandok Éjszakája rendezvényt. Idén július 26-a lesz az az éjszaka, amikor az ország negyven fürdője várja meghosszabbított nyitva tartással, kedvezményes belépőkkel és sok helyen szórakoztató programokkal a strandolni vágyókat.

A Strandok Éjszakája látogatóinak száma évről évre nő. A szervezők remélik, hogy az idei, tizedik, azaz jubileumi évben meghirdetett programok ismét több tízezer vendéget vonzanak be a fürdőkbe, melyek hazánk talán legjelentősebb vendégforgalmat generáló turisztikai attrakciói. A kezdeményezés célja már a kezdetekben is az volt, hogy a magyar fürdőket és a hozzá kapcsolódó fürdőkultúrát megismertesse a hazai és külföldi közönséggel is. Talán ezzel is hozzájárulhatnak a magyar fürdők ahhoz, hogy minél többen töltsék aktívan szabadidejüket, és válasszák ennek egyik formájaként a strandolást.

– Hasonlóan a korábbi évekhez, a fürdőszövetség és a programhoz csatlakozott fürdők ezúton is kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságos strandolásra. Valljuk, hogy a fiatalok a fürdőkben is jól érezhetik magukat, és egy nyári péntek éjszakai fürdőzés is lehetőséget biztosít arra, hogy hazai fürdőink sokszínű szolgáltatásait bemutathassuk – fejezte ki Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke az általuk kiadott sajtóközleményben.

Több, eseményhez csatlakozott fürdőben zenei programokkal, élő koncertekkel, sztárvendégekkel, DJ-kel és természetesen éjszakai nyitva tartással várják a fürdőzőket. A zenei programok mellett szauna programok, csúszdaverseny, aerobic és egyéb sportprogramok, habparty, lézershow és tűzzsonglőrök nyújtanak kikapcsolódást a péntek estéhez.

A Dél-Pest Megyei Szuperinfó megjelenési területén és annak környékén is több fürdő tárja ki kapuit péntek éjszaka a vendégek előtt.

A Ceglédi Gyógyfürdő rendszeres résztvevője a Strandok Éjszakájának, ahol idén este nyolc órától éjfélig történő nyitva tartással, és az éjszakai fürdőzés árából 50% kedvezményt nyújtva várják az érdeklődőket.

– A tavalyi évben országos szinten a második legmagasabb látogatószámmal vettek részt a kecskeméti fürdőzők a vizes éjszakai programokon – tudtuk meg a Kecskeméti Fürdőtől. – Jó idő esetén a rendezvény helyszíne a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark, azaz a kecskeméti strand, azonban ha az időjárás mégsem lenne kegyes, akkor a szomszédos Kecskeméti Fürdőbe kerül át a rendezvény. 21 órai kezdéstől DJ- és lézer-show várja a szórakozni vágyókat, 22 órakor fellép a TST Táncstúdió, 23 órakor pedig tűzzsonglőr előadás lesz.

A Barack Thermal Resort, Tiszakécske, a Nagykátai Gyógy- és Strandfürdő, a Jonathermál Zrt. Gyógy és Élményfürdő, Kiskunmajsa és a Lakiteleki Tősfürdő is nyitva tart péntek este.

A csatlakozott fürdők által meghirdetett programokról a fürdőszövetség honlapján, a www.furdoszovetseg.hu oldalon kaphatnak bővebb tájékoztatást.

(A cikk 2019.07.22-én jelent meg a Dél-Pest Megyei Szuperinfóban.)

dpmsz

Kapcsolódó képek