menu

  • 2019.06.25.

Megjelent a nyári Családinfó magazin!

Van, hogy valamire nagyon vágyunk, és egyszer csak szembe jön velünk. Lehet, hogy fel sem fogjuk azonnal, de érezzük, hogy itt a lehetőség, élnünk kellene vele. E lapszám készítésekor velünk is történt ilyen, nem is egy.

Marék Veronika Boribon és Annipannija 38 évvel ezelőtt költözött be a szívembe, és ott is ragadt. De nemcsak Boribon miatt nyűgöz le Veronika munkássága, a fűszálak között bujkáló gesztenyegyereket, Kippkoppot, a kis oroszlán segítségével bátorrá vált Lacit, a kis fekete kavicsot és a megszépült csúnya kislányt is szeretem. Lapzárta előtt jártunk, készen volt a lapterv, amikor a kecskeméti Pagony megnyitójának híre eljutott hozzánk, és változtattunk. Nagyon hálásak vagyunk, mert miután Marék Veronika ünnepélyesen megnyitotta a könyv- és játékboltot, és dedikált, velünk is beszélgetett. Bár arra nem derült fény, hogy Annipanni pontosan kije is Boribonnak, de már értjük, hogy ez a kérdés nem is fontos. Fogadják szeretettel a vele készült írásunkat!

A másik meglepetés anyagunk a Kecskeméten játszó Jászai Mari-díjas színművésszel, Kőszegi Ákossal készült. Vágsélei Csilla Sára kolléganőnk már régóta tervbe vette, hogy Ákost a Családinfó hasábjain kérdezi. Hajszálon múlt, hogy még az idei évad utolsó előadásainak egyike, A király beszéde című darab előtt sikerült a színésszel beszélgetni. Így ezt a lapszámunkat már előre a szívünkbe zártuk! Ehhez azonban nem csak a meglepetés anyagaink járultak hozzá.

A címlapkép kiválasztásakor néztük a fűben hasaló gyerekeket, ahogy elmélyülten figyelik a már szállni kész pitypangot. Nosztalgia vagy fájó felismerés? Valóban egyre távolabb kerülnek a mai gyerekek a természettől? Mennyire jut nekik és nekünk, felnőtteknek idő és lehetőség a nagyító üvegén át ismerkedni az élővilággal? Tartalmunk összeállításakor a természet, az állatok, a kézművesség, a nyári élmények és a pihenés egyaránt szerepet kapott. Itt a vakáció, és jó lenne, ha a gyerekek minél többet a szabadban lehetnének. A gyakorlás, a különóra nem várhatna szeptemberig? Engedjük őket felfedezni, hallgatni a természet csendjét és hangját. Nekünk sem esik jól, ha szabadság alatt fél szemmel a munkánkra kell figyelni. A szünidőben hadd legyen hát a diákok számára a pihenésé, a töltődésé a főszerep! Mint a gyermekláncfű pihéit, hadd fújják el a tanév összes nyűgjét és baját! Tartsunk ebben velük, vegyük elő közösen a nagyítót!
És persze alkalmanként csapjunk a hónunk alá egy jó könyvet vagy egy magazint (például a Családinfót)!

Kellemes olvasást, pihentető nyarat!

www.csaladinfo.hu

Virág Henrietta
szerkesztő

Kapcsolódó képek