menu

  • 2019.04.28.

Kamarazenei verseny a Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában

2019. április 16-án, tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Ceglédi Zeneiskola a regionális kamarazene versenyét ésfesztiválját. A nemes vetélkedőre ezúttal Pest megyei és a Szolnoki POK területén tanuló fiatalokat várták. Tizenkét település diákjai mérték össze tudásukat ezen a napon.

A zsűri elnöke Eckhardt Gábor Liszt és Artisjus díjas zongoraművész, a zsűri tag Horn András a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium fafúvós tanszakvezető tanára, kamarazene-tanár, valamint a verseny titkára Solymosi Sebestyén, intézményvezető-helyettes volt.

A versenyt 3 korcsoportra írták ki, a versenyző csoportok Dicséretben, Nívódíjban, Kiemelt Nívódíjban és egy csoport Nagydíjban részesülhetett.

Zeneiskola növendékei sok értékes díjjal gazdagodtak ismét: 1 Dicséret, 7 Nívódíj, 1 Kiemelt Nívódíj, 1 Egyéni Különdíj és a Nagydíj.

Nagydíjat kapott:

A furulyaegyüttes: Orgován Dorina, Bresendine Barnabás, Van der Burg Theodor,

Sziládi Róbert, Fityó Dániel

Felkészítő tanár: Perneczky Gábor

Kiemelt Nívódíjat kaptak:

Marofka Ferenc és Adamikné Dávid Andrea – hegedű, Randos Fanni- zongora

Felkészítő tanárok: Adamikné Dávid Andrea, Fazekas Zsuzsanna

Egyéni Különdíjban részesült:

Obrácz Nagy Anna – gitár

Felkészítő tanár:

Polgár-Szabó Zoltán

A verseny gálahangversennyel és díjkiosztó ünnepséggel záródott, melyen Eckhardt Gábor tanár úr mondta el gondolatait a versenyről és gratulált a versenyző növendékeknek és felkészítő tanáraiknak a magas színvonalú produkciókhoz.

A verseny megrendezését a Klebelsberg Központ Ceglédi Tankerülete támogatta.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

P. Szabó Zoltánné Intézményvezető

Kapcsolódó képek