menu

  • 2019.01.15.

Magyar Kultúra Napja Nagykőrösön

A Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ meghívja Önt a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett előadásokra.

• Január 21. hétfő 17.00
Mecénás és a katona
Vándorkiállítás Mátyás királyról című tárlat kiállítás megnyitója. 2019-ben Mecénás és a katona vándorkiállítás Mátyás királyról címmel Nagykőrösre érkezik. A tavalyi évben indult útjára a tárlat Mátyás király születésének 575. és trónra lépésének 560. évfordulója emlékére. Helyszín: NJAJKK Rácz József Galéria (Szabadság tér 7.).

• Január 22. kedd 18.00
“Alku” – Szarka Gyula Kossuth-díjas énekes estje
Az előadásra ingyenes regisztrációs jegyet a kulturális központ információs pontján lehet igényelni. Helyszín: NAJKK színházterem (Szabadság tér 7.)

• Január 23. szerda 18.00
Munkásőrség – egy párthadsereg története
Pap Ferenc, nagykőrösi származású Balázs-Béla díjas operatőr dokumentumfilmjét vetítjük le a Kőrös Art Moziban. A film hossza 2×26 perc. A vetítés után az alkotókkal beszélgetünk a filmről és a 2017-ben megjelent “A munkásőrség” című interjúkönyvről. Vendégünk lesz az operatőr mellett a film társrendezője Pap Zsolt, a Ceglédi Televízió ügyvezetője és a témát kutató történész, egyben a film szakértője, Dr. Kiss Dávid, a Veritas Történetkutató Intézet munkatársa. A beszélgetés után lehetőség lesz a dokumentumfilmből készült interjúkötet megvásárlására és dedikálásra az alkotókkal. Helyszín: NJAKK díszterem (Szabadság tér 7.)

• Január 24. csütörtök 17.00
A Himnusz születésnapja
Intézményünk és a Weiner Leó Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskolával közösen 2019-ben is megszervezi a Magyar Kultúra Napi ünnepi hangversenyt. Helyszín: Weiner Leó Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Patay u. 19.)

• Január 26. szombat 17.00
Utazás a kultúrák között
A Kulturális Központ és a Coountry Tours Utazási Iroda közös évadnyitó gálaestje, melyen keresztül a vendégek különböző utazási lehetőségekkel és más kulturális szokásokkal ismerkedhetnek meg. Helyszín: NKAJKK színházterem (Szabadság tér 7.)

• Kísérő rendezvény – január 21. hétfő 14.00
“Szép Magyar Beszéd”
Kazinczy Ferencről elnevezett szépkiejtési verseny 5-8. évfolyamos tanulók számára. Helyszín: NAJKK díszterem (Szabadság tér 7.)

A programokra a belépés díjtalan! Mindenkit szeretettel várunk!

Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ
Nagykőrös, Szabadság tér 7. + 36 53 550 044, e-mail: info@korosikultura.hu,

Kapcsolódó képek