menu

  • 2018.08.31.

Sajtóközlemény

a téli rezsicsökkentésről

Cegléd Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről. Mint ismeretes, a kiépített gázhálózattal rendelkező településeken fával és szénnel fűtők korábban nem részesültek a 12.000. ft-os állami támogatásban, mely jelzés az önkormányzat felé is több módon, így Közmeghallgatáson is eljutott.

A 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozat alapján a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülnek a fűtési költségek viselésével összefüggésben.

Az érintettek a támogatási igényüket a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági és Igazgatási Irodájának Szociális Csoportjánál (2700. Cegléd Kossuth tér 1., az iroda az épület udvaráról közelíthető meg) jelenthetik be a mellékelt nyomtatványon.

Az igénybejelentés végső határideje 2018. október 15-ig (hétfő), mely határidő jogvesztő.

Ezt követően az önkormányzat fog gondoskodni a háztartásonként 12.000,- forint értékű tüzelőanyag (igény szerint szén, fa, etc.) biztosításáról, melynek pontos átvételi lehetőségéről a későbbiekben tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot. Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható. Az igénylők várhatóan még a téli fűtésszezon előtt hozzájuthatnak a tüzelőanyaghoz. Fontos információ, hogy csak az részesülhet ebben a támogatásban, aki a fentebb említett okok miatt még nem jutott hozzá az állami hozzájáruláshoz.

Cegléd Város Önkormányzata

Kapcsolódó képek