menu

  • 2018.06.07.

Sporthírek

hazai sportolók, csapatok eredményei

Labdarúgás

A labdarúgó NB II zárófordulójában a Ceglédi VSE vasárnap Albertirsán fogadta a Kazincbarcikát. A Cegléd győzelemmel búcsúzott a 2017-2018-as bajnoki szezontól, ezzel a húszas mezőnyben a 9. helyen végzett a csapat, magabiztosan gyűjtögetve a győzelmeket, messze elkerülve a kieső zónát. A mérlegük 14 győzelem, 10 döntetlen és 14 vereség.

Ceglédi VSE – Kazincbarcikai SC 2–1 (0–0)
Albertirsa, Ecsedi László Sporttelep, 300 néző. Vezette: Nagy Norbert (Szvetnyik Bence, Kormányos II Gábor)
Cegléd: Tulipán – Wild, Nánási (Valkovszki, 70.), Preklet, Farkas A. – G. Bíró (Virág Á., a szünetben, Kerekes K., 81.) – Ágoston D., Hujber, Nyilas E., Damásdi – Asztalos. Vezetőedző: Klausz László
Kazincbarcika: Fila – Tóth Sz., Heil, Belényesi Cs., Lőrincz (Hegedűs D., 53.) – Palmes, Kovács O. (Gábor, 69.) – Engel – Kristófi, Boros (Kanalos, 29.), Mikló. Megbízott edző: Koleszár György
Gólszerző: Farkas A. (1–0) az 52., Palmes (1–1) az 56., Virág Á. (2–1) a 66. percben
Kiállítva: Kanalos (Virág Ákos buktatásáért) a 62. percben
Mestermérleg:
Klausz László: – Nyugtalan voltam a kispadon, mert játékosaim nagyon elfáradtak, hosszú volt nekünk ez az idény. Ennek ellenére szépen fejeztük be, és gondolkozhatunk azon, hogyan ismételhetjük meg a jövőben.
Koleszár György: – A kiállítás döntően befolyásolta a mérkőzés, mert nekünk is volt annyi helyzetünk, mint a Ceglédnek, vagyis a lehetőségek alapján nem érdemeltünk vereséget. Dicséretes, hogy a KBSC jövőre is a másodosztályban játszhat.


Női kézilabda U11

A Ceglédi Kék Cápák U11 csapata is lejátszotta utolsó bajnoki mérkőzéseit. Szombaton Alsónémedi adott otthont a leány kézilabda Gyermek Bajnokság középső ház  utolsó fordulójának, ahová a Cápák a dobogós helyek valamelyikének megszerzéséért utaztak. Először a Göddel mérkőztek meg, akiket legyőzve bebiztosították a harmadik helyet, majd a Dabas elleni “ezüst meccs” következett, akiknek meglehetősen kevésszer tudták bevenni a kapujukat, így vereséget szenvedtek. Pudics Zsolt edző:
– Éremért jöttünk, meg is szereztük! Igaz, hogy bronz, de számunkra ez is értékes. Úgy készültünk, hogy legyőzzük a Gödöt, hogy azután legyen esélyünk a Dabas elleni győzelemmel akár az első helyen is végezni, de a Dabas váratlanul kikapott a Battától, így a kettőnk meccse már “csak” a második helyért zajlott. A Göd ellen szenvedtünk, de nyertünk, majd a Dabassal szemben sokat javult a játékunk, megnyertük az első és az utolsó tíz percet, de a köztes húszban csupán három gólt szereztünk. Összességében 48 kapura lövésből tízszer találtunk be, így hiába védekeztünk viszonylag jól és hiába védtek a kapusaink ötven százalék közelében. Az utolsó másodpercig hatalmasat küzdöttek a lányok, amiért csak dicsérni lehet őket és gratulálok a harmadik helyhez, nem keveset kellett dolgozniuk érte az idényben!

Eredmények:

Gödi SE – Ceglédi Kék Cápák 6 – 14 ( 3 – 6 )
Alsónémedi 100 néző, vezette Vas, Babity
Cegléd: Semetka, Marton (kapusok), Horváth 5, Orlov 2, Fehér 2, Pokorny 1, Omelka 1, Tóth 1, Csombai 1, Pásztor, Héda, Kapusi, edző Pudics Zsolt
Hétméteres: 3/1, ill 2/0
Kiállítás: 42, ill. 4 perc

Dabas – Ceglédi Kék Cápák 20 – 10 ( 9 – 3 )
Cegléd: Semetka, Marton (kapusok), Orlov 3, Omelka 2, Tóth 2, Fehér 2, Horváth 1, Pokorny, Csombai, Pásztor, Héda, Kapusi, edző Pudics Zsolt
Hétméteres: 4/1, ill 2/0
Kiállítás: 0, ill. 4 perc


Floorball

A III. Amatőr Floorball Kupa Cegléd mérkőzéseinek szombaton a Gál József Sportcsarnok adott otthont. A megmérettetésen az öt ceglédi csapat tíz találkozón mérte össze tudását. Pudics Zsolt szervező:
– Örülök, hogy a floorball egyre népszerűbb Cegléden is. Ezen a tornán is kis pályán rendeztük a találkozókat és csak amatőrök játszhattak a csapatokban. Több izgalmas meccset is láthatott az egyelőre még kis számú közönségünk, de voltak nagy arányú, sima győzelmek is. Köszönet a közreműködő segítőknek!

Eredmények:
Floorball Stars – Losonczi Seniorok 0-4
Floorball Fanok – Losonczi Fiatalok 4-3
Sharks Cegléd – Losonczi Seniorok 2-2
Floorball Stars – Floorball Fanok 6-0
Sharks Cegléd – Losonczi Fiatalok 2-1
Floorball Fanok – Losonczi Seniorok 0-4
Floorball Stars – Losonczi Fiatalok 5-1
Sharks Cegléd – Floorball Fanok 1-2
Losonczi Fiatalok – Losonczi Seniorok 2-4
Sharks Cegléd – Floorball Stars 2-3

Végeredmény:
1. Losonczi Seniorok
2. Floorball Stars
3. Floorball Fanok
4. Sharks Cegléd
5. Losonczi Fiatalok

Különdíjak:
Gólkirály Palásti Tibor (Losonczi Seniorok)
Legjobb játékos Szendrei István (Floorball Stars)
Legjobb kapus Tőzsér Szilveszter (Losonczi Junior)
Legjobb védekező játékos Farkas Szabolcs (Floorball Stars)


Atlétika

Május 31-én csütörtökön tartották meg Győrben az olimpiai atlétikai központban a diákolimpia IV. korcsoport atlétikai versenyeit, ahol Ceglédről Keszthelyi Luca képviselte a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumot. Luca magasugrásban és távolugrásban jutott be az országos döntőbe, ahol gyakorlatilag azokkal kellett versenyeznie, akikkel az országos versenyeken is állandó küzdelemben van az első helyért. Luca már kétszer, tavaly és tavaly előtt is megnyerte a diákolimpiai döntőt, tehát két arannyal a zsebében nagy reményekkel ment az ez évi döntőre.
A IV. korcsoportban gyakorlatilag a serdülő korosztály szerepel, itt kellett Lucának mint fiatalnak versenyeznie az idősebbekkel. A nagy meleg miatt már 158 cm-nél csak ketten maradtak versenyben Luca, és a februári OB-n is nagy csatában legyőzött kecskeméti Barna Patrícia. A 158 cm után a 161 cm-t is átugrották mindketten, majd a következő 164 cm-es magasságot sajnos Luca a sarkával leverte, így csak a 2. hely jutott ezen a versenyen neki. A nagy ellenfél Barna Patrícia olyan szépen versenyzett ezen a napon, hogy 171 cm-es magasságot átugorva új korosztályos diákolimpiai csúcsot is ugrott.


Szabadidő sport

Idén is Cegléd adott otthont a Magyar Szabadidősport Szövetség által rendezett Decathlon Szépkorúak Sportfesztiváljának. A szerdai rendezvényre ezúttal is az ország minden tájáról érkeztek nyugdíjasok, akik aktívan részt is vettek a megmérettetéseken. Takáts László Cegléd város polgármestere megnyitó beszédében méltatta a résztvevők kitartását és megköszönte részvételüket. A több száz szépkorú ezután birtokba vette a Gubody parkot, hogy a közel harminc sportág állomáson teljesítsék a kiírt feladatokat. A nap fáradalmait a strand termál medencéjében pihenhették a versenyzők.


Karate

A hollandiai versenyt követően, a 06.02-án megrendezett A.I.K.O Nagy Sándor Kupa Ashihara Karate Bajnokságon is indultak a Ceglédi Ashihara Karate Sportegyesület versenyzői. Egy kis csúszással (2 óra) már a buszon átöltözve érkeztünk a verseny helyszínére, Győrladamérra. A sportcsarnokba belépve, szinte azonnal pástra hívták harcosainkat, akiknek így rögtön fel kellett venniük a küzdelmet ellenfeleikkel. Kaotikusan indult de, a karate szellemiségét követve, méltón képviselték Cegléd, Tápiószele, Tápiógyörgye, Ceglédbercel városát.

Eredményeink:
Bogdán Vencel: I. hely
Juhász Dorka Etelka: I. hely
Abuczky Zoé: I. hely
Kovács József Antal: I. hely
Bodor András. I. hely
Csicsó Dóra: I. hely
Dömők Milán: I. hely
Rafael Márk József: I. hely

Gyivák Alex: II. hely
Baksa Bence: II. hely
Bai Enikő: II. hely
Kenyó Ivett: II. hely
Makkai Zoltán: II. hely
Bujdosó Ádám: II. hely
Csicsó János: II. hely

Raduly Bence: III. hely
Sipka István: III. hely
Kiss Zoltán : III. hely

Szabó Flórián: IV. hely
Kádár Jonatán: IV. hely


Birkózás

Az elmúlt hétvégén rendezték a kötöttfogású diák és serdülő országos csapatbajnokságot Miskolcon. A diákok szombaton, a serdülők vasárnap mérték össze a tudásukat. A Ceglédi VSE TS Integral mind a két korosztályban képviseltette magát. A diákoknál 15, a serdülőknél 16 csapat mérte össze a tudását. A csapatokat hat csoportba sorsolták, ahol a csoport győztesek jutottak az elődöntőbe.
A szombati napon a ceglédiek az FTC és Győr csapataival került egy csoportba. Az első mérkőzésen az FTC-vel kezdtek a ceglédiek. A találkozó nagyon kiélezett, szoros küzdelmet hozott, ahol végül az FTC csapata egy ponttal 26-25-re nyert. A vereség azért volt fájó mert az FTC csapata végül ezüst érmes lett és a ceglédieknek a vesztes mérkőzések közül háromban is esélye volt a győzelemre. Ezek közül már egy pontozásos győzelem is elég lett volna a csapattalálkozó megnyerésére. A folytatásban a Győr csapatát 54-0-ra verték a ceglédiek ami arra volt elég, hogy Cegléd a legjobb csoport másodikként végül a 7. helyen végezzen.

A csapat tagjai:
Hörömpő Attila, Albók Balázs, Józsa Attila, Szél Viktor, Ungvári Tibor, Mizsei Milán, Mizsei Ádám, Pap Balázs, Csiszár Adrián, Horváth Richárd, Deák Gergő és Varró Zoltán
Másnap a serdülők folytatták, ahol négyen is hiányoztak a múlt hétvégén a Területi Bajnokságon győztes csapatból. Külföldi osztálykiránduláson vettek részt és így nem tudtak a csapattal Miskolcra utazni. A serdülők a sorsolást követően a Tatabánya és a Kecskemét csapataival került egy csoportba. A ceglédiek mind a két csapatot magabiztosan legyőzve jutotta legjobb hat csapat közé. A folytatásban a hat csapatot két hármas csoportba sorsolták, ahol a ceglédiek először az FTC, majd az ESMTK csapata ellen lépett szőnyegre. Az előbbitől 30-20-ra, az utóbbitól 36-9-re kaptak ki. Így az utolsó mérkőzésen a ceglédiek a másik csoport harmadik helyezettjével a Kaposvárral mérkőztek az 5. helyért. A Cegléd végül 25-20-ra tudott győzni és így az 5. helyen végzett.

A csapat tagjai:
Manczák Máriusz, Grünberger Márk, Török Olivér, Cseh Dávid, Rafael Dániel, Német Attila, Barta Milán, Szabó Richárd, Komáromi Viktor, Csiszár Márkó, Ujszászi Szabolcs és Csepregi Miklós