menu

  • 2018.03.29.

Sajtótájékoztató

Félmilliárd forint csapadékvíz elvezető rendszerek fejlesztéséreA Pest megye célzott fejlesztését szolgáló 80 milliárd forintos támogatási program keretében Cegléd Város Önkormányzata 119 815 725 forintot, Törtel Község Önkormányzata 121 602 375, Nyársapát Község Önkormányzata pedig 245 710 688 forintot nyert a felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztésére, a vízgazdálkodás korszerűsítésére. A támogatással csökkenhet a belvízprobléma az érintett településeken. A jó hírt Takáts László ceglédi, valamint Kis Miklós nyársapáti polgármester jelenlétében Földi László országgyűlési képviselő jelentette be mai sajtótájékoztatóján.

Huszonhat település mintegy ötmilliárd forintnyi támogatást nyert el a felszíni csapadékvíz elvezető rendszerek fejlesztésére – mondta Földi László, aki örömét fejezte ki, hogy a választókerület három települése is sikerrel pályázott. – Mintegy félmilliárd forintnyi összeg érkezett a választókerületbe a csapadékvíz elvezető rendszerek fejlesztésére. Ez azt igazolja, hogy a választókerületben kormánytámogatással sikerül olyan pályázatokat megvalósítani, amelyekre korábban nem volt lehetőség.

Takáts László kiemelte, a ceglédi önkormányzat költségvetésében évente 100 millió forintot fordít ezen rendszerek karbantartására. – Nagyon fontos témát érint a pályázat. Ebből az összegből a G 1-es csatorna – amely a város nagy részének a vizét vezeti el – a felújítása, a Gerjébe való befogadó rész és a tározó tó megújítása történik meg – mondta a polgármester, aki hozzátette, a munkák elvégzése után lehetőség nyílik a teljes rendszer „visszafejtésével” a további problémák a megoldására is.

Nyársapát polgármestere kiemelte, hosszú évek óta vár a település erre a beruházásra. – A település történetének második legnagyobb összegű beruházása valósulhat meg, amelynek segítségével a magas talajvízszint okozta problémák is megoldódhatnak. Kis Miklós hozzátette: a korábban mostohán kezelt Dél-Pest megyei települések is felzárkózhatnak a jelenlegi kormányzat segítségével.

A sajtótájékoztató végén a polgármesterek köszönetet mondtak Földi Lászlónak a pályázatok támogatásáért, valamint az előkészítésben résztvevők munkájáért.

Kapcsolódó képek