menu

  • 2018.03.08.

Sporthírek

hazai sportolók, csapatok eredményei

Cegléd legnépszerűbb sportolója szavazás

Az idén hatodik éve a cegledisport.hu olvasói dönthetik el, hogy ki az év legnépszerűbb sportolója Cegléden. A 2017 év díj voksoláshoz is facebook kapcsolat szükséges! Aki ezzel rendelkezik, már keresheti is kedvencét a cikk alatt található linken. Mindenki csak egyszer tud szavazni ugyanarra a sportolóra, de aki nem tud választani, több személyhez is kattinthat. Az idén újításként nem kieséses rendszerben dől el a végső győztes sorsa, hanem mindegyik jelölt versenyben marad a szavazás hat napja alatt.
A “lájk vadászat” március 12-én hétfőn 20:00 órakor zárul, amelyik sportoló addig a legtöbb szavazatot kapta, elnyeri 2017 Legnépszerűbb Sportolója Cegléd díjat, melyet a Gál József Sportcsarnokban megrendezésre kerülő XVI. Ceglédi Sportgálán vehet majd át 2018. március 24-én szombaton.
Az alábbi linken találja a sportolók fotóit, ahol lájkolhatja kedvencét:
http://cegledisport.hu/category/cegledi-sport-gala/
Az elmúlt öt év legnépszerűbb sportolói:
2012 Lőrincz Tamás 881 szavazat
2013 Kovács Lacee 905 szavazat
2014 Lőrincz Tamás 920 szavazat
2015 Velkey Ádám 952 szavazat
2016 Vincze Hanna 1138 szavazat

2017 év jelöltjei:
Asztalos Dávid labdarúgás
Pallag Péter kézilabda
Czigány Dóra vízilabda
Hajek Zsombor vízilabda
Hegedűs László kerékpár
Mihály Evelin kézilabda
Keszthelyi Luca atlétika
Klemenc Petra fit-kid
Lőrincz Tamás birkózás
Lőrincz Viktor birkózás
Medgyessy Dóra kosárlabda
Ócsai Máté asztalitenisz
Rezák Tamás kosárlabda
Szellő Imre box
Ungvári Attila judo
Ungvári Miklós judo
Velkey Ádám atlétika
Vincze Hanna motorsport
Majorosi-Lázár Anita kettlebel

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

Férfi kézilabda

A férfi kézilabda NB I keddi játéknapján a Telekom Veszprémet fogadta a Ceglédi KK SE. Zsúfolásig megtelt a Gál József Sportcsarnok és bizony nem bánta meg, aki kilátogatott a találkozóra, mert derekasan helyt állt a Cegléd. Kicsit ránk ijesztett a klasszisokkal felálló Veszprém, akik néhány perc alatt meggyőző különbséggel vezettek és amikor a 43. percben már 13 volt közte és sokan azt gondolták megomlanak a hazai fiúk, ők ehelyett kisebb csodát vittek véghez és a következő 17 percet 10-3-ra megnyerték! Nem vallottunk szégyent és ez erőt adhat a fontos meccsek előtt álló Ceglédnek.
Ceglédi KK SE – Telekom Veszprém 23 – 29 (11–18)
Cegléd: Pallag – Hódi, Borsos 3, Juhász 3, Grbovics 4, Radnic 2(1), Radovics 4(2), Csere: Mojszilov (kapus), Hajdu 2, Szabó 2, Tóth 1, Müller, Megyeri, Imregi 2, Dávid, Csapi, Edző: Jakab László
Veszprém: Alilovic – Ugalde 4, Jamali 2, Nilsson 4, Ligetvári 3, Tonnesen 2, Marguc 4, Csere: Nenadics 4, Schuch, Borzas 2, Ancsin 3, Sulic 1, Edző: Ljubomir Vranjes
Cegléd, 1050 néző. V: Szakállas, Varasdi
Az eredmény alakulása: 7. perc: 1-5, 11. p.: 3-9, 25. p.: 6-16, 43. p.: 13-26, 56.p.: 22-28
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 1/0
Mestermérleg:
Jakab László: – Sztárcsapat ellen játszottunk, akiknek sok sikert kívánok a Bajnokok Ligájában. A szépszámú közönségünknek megháláltuk a szurkolást, játékban elég jót játszottunk. Gratulálok a srácoknak!
Ljubomir Vranjes: – Minden játékosom játszott, akit szerettem volna, hogy pályára lépjen ma. Többen otthon maradtak pihenni és néhányan a padon maradtak. Mi sokat hibáztunk ebben a felállásban, mert így keveset játszottunk együtt, de ez egy veszprémi szinthez túl sok hiba. Jól harcolt a Cegléd és örülök, hogy ott sok fiatal játszott.

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

Labdarúgó utánpótlás

U19
Ceglédi VSE – BKV Előre 2:1
Cegléd: Szabó G., Szabó K., Krajcz M., Puskás V., Katona K., Mécs G., Boros D., Cseh S., Györe K., Nagy Zs., Szlezák B. Cserék: Katona K. helyett Hazafi G., Boros D. helyett Dudás D.
Ceglédi gól: Boros D., Szlezák B.​
Jók: Szabó G., Szabó K., Krajcz M., Nagy Zs., Mécs G., Györe K., Szlezák B.
Edző: Kecskeméti József
Kecskeméti József edző: – Nagyon szeretünk nyerni, főleg a fővárosból érkezők ellen… Tavaly úgy játszottunk döntetlent, hogy balszerencsénk volt, most viszont a mérkőzés végén nekünk volt szerencsénk, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy volt egy Szabó Gergőnk a kapuban, aki két bravúrral sokat tett a három pont megszerzéséért. Szeretném megköszönni a felnőtt csapatunk szakmai stábjának, hogy hétről-hétre a rendelkezésünkre bocsájtják a két tehetséges fiatalt (Györe, Nagy), akik példát mutatnak az ifiben edződőknek! Ezzel a győzelemmel tartjuk a harmadik helyet a tabellán és mivel az első helyezett REAC kikapott Egerben (ahol mi remiztünk, amit anno csalódásként éltünk meg) nyíltabb lett a bajnoki cím sorsa. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez!

U17
Ceglédi VSE – BKV Előre 4:2 (1:1)
Cegléd: Kis Cs. – Szarvas G., Kotlár Zs., Szebeni D., Kovács R. – Juhász A. – Menich B., Kuthy G., Simon P., Horváth Z. –  Dudás G. Cserék: Klemenc G., Nagy A., Faragó M.
Ceglédi gól: Faragó M. 2, Simon P., Horváth Z.
​Gólpassz: Menich B., Horváth Z., Kotlár Zs., Kovács R.
Jók: Simon P., Juhász A., Faragó M.
Kemenes György edző: – Nem a legideálisabb körülmények között kezdtük el a tavaszi szezont. A felkészülés jól sikerült, viszont az utolsó edzőmérkőzésünk az időjárás miatt elmaradt. Betegségek miatt több hiányzónk is volt és a pálya talaja is bőven hagyott kívánni valót maga után, mivel még a mérkőzést megelőző éjszaka is havazott. Az őszi idegenbeli 2:2-es döntetlen után a cél a három pont itthon tartása volt. Ennek megfelelően az első perctől kezdve támadólag léptünk fel, domináltunk és irányítottuk a játékot amelybe azért sok hiba csúszott. Az elszántsággal ma sem volt probléma. A győzelmünk teljesen megérdemelt. Gratulálok minden játékosomnak. Külön öröm számomra, hogy az U15-ös csapatból ketten is bemutatkoztak a kezdőben az “idősebbek” között. (Szebeni D., Juhász A.)

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

Női kosárlabda

A női kosárlabda NB I. 19. fordulójában szombaton este a Pinkk Pécs vendégeként lépett pályára a VBW CEKK Cegléd. A Elefántkölykök győzelmi esélyekkel utaztak Kozármislenybe, de nem sikerült felülkerekedniük a házigazdák lelkes játékán. A Nemzeti Sport tudósítása:
Pinkk-Pécsi 424 – VBW CEKK Cegléd 62–58 (18–10, 16–11, 10–23, 18–14)
Kozármisleny, 150 néző. V: Tőzsér, Boros, Goda
Pinkk: Csukics 6, Benke 5, Gémes-Sarok 8/3, Slaughter 19/3, Cheslek 11. Csere: Sánta 7, Ruják 1, Kovalcsik, Jakovina 5/3, Zsilinszki. Edző: Laczka Miklós
Cegléd: Medgyessy 8/6, Kányási 2, Zsovár 6, Cooper 7, Mokango 7. Csere: Maksimovic 3, Popovic 15/3, Katona 9/9, Révész 1. Edző: Cziczás László
Az eredmény alakulása. 3. p.: 5–4. 6. p.: 15–8. 13. p.: 21–12. 17. p.: 28–17. 23. p.: 39–23. 26. p.: 43–29. 33. p.: 50–47. 37. p.: 55–49
Kipontozódott: Zsovár (40. p.)
Mestermérleg
Laczka Miklós: – Remélem, megmutattuk a bennünk kételkedőknek, hogy ezt a csapatot nem lehet leírni. Messze még a bajnokság vége. Nem volt szép mérkőzés, rosszul is dobtunk, de negyven percen át harcoltunk, idén először hatalmas lelkierőről tettünk tanúbizonyságot, hiszen amikor óriási előnyünkből feljött a Cegléd, nem roppantunk össze, hanem nyerni tudtunk.
Cziczás László: – A szezon szerintem leggyengébb játékát mutattuk, pedig nagyon készültünk erre a mérkőzésre. Több kulcsjátékosom is nagyon gyenge teljesítményt produkált, nagy gödörben vagyunk, de megpróbáljuk összeszedni magunkat.

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

Női kézilabda

A női kézilabda NB II 14. fordulójában a felnőttek Budapesten a TFSE vendégeként léptek pályára, míg az ifisták itthon a Vácot fogadták a Gál József Sportcsarnokban. A felnőttek játéka nagyon sokat javult az elmúlt heti tököli vereség után, de sajnos a győzelmet ezúttal sem tudták kicsikarni. Az ifi csapat is kikapott, de a körülményekhez képest jól helyt álltak a remek erőkből álló Váccal szemben.

Felnőtt mérkőzés:
TFSE – Ceglédi Kék Cápák 28 – 27 ( 13 – 16 )
Budapest, 150 néző, Kerék u. , vezette: Pauló, Tímár
Cegléd: Szegedi, Juhász(kapusok), Kisjuhász 10(4), Tóth Á. 7, Mihály 3, Tóth A. 3(1), Botyánszki 3, Dobos 1, Mester Sz., Ványi, edző Jakab László
Az eredmény alakulása: 8.p.: 2-4, 19.p.: 9-12, 36.p.: 15-17, 48.p.: 21-21, 53.p.: 26-21, 29.p.: 27-26
Kiállítás: 8, ill. 6 perc
Hétméteres: 2/1, ill. 7/6
Jakab László: – Nagyon jó hozzáállást és az első félidőben tényleg jó játékot mutatott a csapat. A második játékrészre elfogytunk, és nem tudtam olyan cserét hozni, aki egy kicsit hozzá tudott volna tenni. A végén még mínusz ötről fel tudtunk jönni, nem érdemeltünk vereséget…

Ifjúsági mérkőzés:
Ceglédi Kék Cápák – GVM Europe Vác II. 15 – 22 ( 8 – 11 )
Cegléd, 200 néző, vezette Benke, Babity
Cegléd: Törőcsik (kapus), Fedák 6(2), Petrovics 3, Koncsik 3(1), Rajkort 2, Kazai 1, Ványi, Kovács, Balogh, Petró, edző Spolmin Roberta
Az eredmény alakulása: 13.p.: 4-5, 20.p: 6-7, 45.p.: 10-17, 57.p.: 14-20
Kiállítás: 2, ill. 6 perc
Hétméteres: 8/3, ill. 2/1
Spolmin Roberta: – Összességében egy jó, hajtós meccset játszottunk. Az első félidőben a támadásainknak volt ritmusa, megvoltak a helyzeteink, ziccereink, de sajnos nem sikerült őket értékesíteni. A védekezésünk jó volt, majd elfáradtunk és jöttek a hibák. Jó meccset játszottunk.

A leány serdülő kézilabda NB II Dél tavaszi harmadik fordulójában szerdán este a Budai Farkasokat fogadta a Ceglédi Kék Cápák korosztályos csapata. A Cegléd egy pillanatig sem hagyta a vendégeket a győzelem reményében és végig magabiztos különbséggel tartotta kézben a találkozót.
Dávid Sándor edző: – Az első félidőben jó védekezéssel és jó játékkal magabiztos vezetést szereztünk, majd a második játékrészben már a második sorunknak is több lehetőséget adtam, de nekik még sok munkára van szükségük, hogy tovább javuljanak támadásban és védekezésben is.
Ceglédi Kék Cápák – Budai farkasok 33 – 19 ( 17 – 7 )
Cegléd, 150 néző ,vezette Lázár, Volentics
Cegléd: Kopcsa Karolina, Hornyik Orsolya (kapusok), Petrovics Fruzsina 6/1, Fedák Antónia 4/2, Peszeki Laura 4, Takács Viktória 4, Kovács Alíz 4, Simon Anna 4 , Koncsik Ella 3, Kökény Hanna 3/1, Farkas Fruzsina 1, Varga Nóra, Fehér Natália
Az eredmény alakulása: 5.p.: 3-0, 21.p.: 12-4, 29.p.: 19-9, 46.p.: 28-18
Kiállítás: 6, ill. 2 perc
Hétméteres: 4/4, ill. 2/2

A leány kézilabda U11 Országos Gyermek Bajnokság Ceglédet érintő régiójának alapszakaszának utolsó fordulója Cegléden került megrendezésre. A Ceglédi Kék Cápák az Alsónémedivel és a Sülysáppal mérkőzött meg. Mindkét mérkőzésüket megnyerték a Cápa gyerekek, de azért nem ment minden olyan simán.
Pudics Zsolt edző: – Bíztunk benne, hogy hazai pályán mindkét meccsünket megnyerjük. Ezt el is értük, de csak az Alsónémedi ellen mutatott játékunkkal lehetünk elégedettek. A győzelmet nem kell megmagyarázni, de nem tudom a Sülysáp elleni meccsen elért 23 technikai hibánk okát, ráadásul védekezésben is rengeteget vétettünk. Csak azért tudtunk nyerni az egyébként nálunk jóval gyengébb csapat ellen, mert a küzdőszellemünk a helyén volt és helyén volt kapusunk Semetka Gréta is. Az ötven százalék feletti mutatójának köszönhetően sikerült kínkeservesen egy-egy gólt lassacskán hozzátenni. Persze örülünk a győzelmeknek és gratulálok is a lányoknak, de a tanulnunk kell a hibáinkból…
Ceglédi Kék Cápák – Alsónémedi SE 24-8 ( 4 – 10 )
Cegléd, 150 néző, vezette Benke, Babity
Cegléd: Semetka Gréta (kapus), Orlov Katinka 8, Tóth Fuzsina 6, Omelka P. Kíra 5, Horváth Evelin 2, Pokorny Szintia 1(1), Héda Lorina 1, Pásztor Petra 1, Kapusi Annamária, Fehér Dorina, Csombai Mirella, Kovács Panna, Marton Georgina
Az eredmény alakulása: 5.p.: 2-2, 10.p.: 7-2, 29.p.: 17-4, 35.p.: 5-21
Kiállítás: 4, ill. 2 perc
Hétméteres: 3/1, ill. 0/0
Ceglédi Kék Cápák – Sülysápi SE 19 – 12 ( 6 – 3 )
Ceglédi gólok: Orlov Katinka 7, Omelka P.Kíra 4(2), Pokorny Szintia 3, Tóth Fruzsina 3(1), Fehér Dorina 1, Marton Georgina 1
Az eredmény alakulása: 15.p.: 3-3, 25.p.: 8-6, 36.p.: 14-8
Kiállítás: 6, ill. 8 perc
Hétméteres: 3/3, ill. 1/1

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

Vízilabda

Az elmúlt hétvégén több korosztállyal is bajnoki mérkőzéseket játszottak a Ceglédi VSE vízilabdázói.
A hétvége szakosztályunk számára a férfi felnőtt OB1/B-s bajnokságban szereplő csapatunk mérkőzésével kezdődött, amit hazai környezetben a Neptun VSC ellen játszott. Túlzás nélkül a ceglédi csapat mumusa a Neptun, hisz a tavalyi szezonban kétszer kaptunk ki tőlük és a mostani mérkőzésen is a gyenge kezdésünknek köszönhetően 7:3 előnyre tettek szert. A meccs végére viszont összeszedtük magunkat és támadásaink pontosabbak lettek, valamint védekezésben is jobban koncentráltunk így ledolgozva a hátrányát döntetlent tudtunk kiharcolni.
Ceglédi VSE – Neptun VSC 9:9
Ceglédi gólszerzők: Simon Gábor 4, Ujházi Andor 2, Hajek Zsombor, Varga Márk, Simon Balázs

A szombati napon még a Kőnigh György 2006 gyermek bajnokságban szereplő csapatunk ugrott medencébe Budapesten a KÓPÉ-UVSE ellen. Az utóbbi időben mélyponton volt a csapat, sajnos a betegségekből a felépülés még nem teljes. A hétvégi mérkőzésen a körülményekhez képest is szépen teljesítettek. A meccsen keményen védekeztünk és győzelemre éhesen támadtunk és ez a meccs volt a példája annak, hogy jó játékkal sem lehet mindig nyerni, de örülünk a döntetlennek is.
Ceglédi VSE – Kópé UVSE 7:7
Ceglédi gólszerzők: Fábián Olivér 7;

A hétvége folytatásaként a vasárnap Budapesten az Oázis SC ellen játszotta az országos fiú gyermek, serdülő, ifjúsági csapatunk a bajnokság következő fordulóját. A gyermek csapatunk az első negyedben méltó ellenfélnek bizonyult a bajnokság élmezőnyében álló Oázis számára, de sajnos a második negyedben a sok egyéni hiba miatt kapott góloknak köszönhetően négy gólos előnyre tett szert ellenfelünk, amit már a mérkőzés végéig nem sikerült ledolgozni. A meccsen jól védett Tótin Patrik, illetve a támadásban eredményes volt Fekete Ákos és orosz Zoltán is jól játszott.
Oázis SC – Ceglédi VSE 9:5
Ceglédi gólszerzők: Fekete Ákos 2, Szendrei Dávid, Medveczki Gábor, Tarbály Zoltán

A gyermek csapatunk után a serdülők ugrottak a vízbe a korosztályos Oázis csapata ellen. A meccs úgy kezdődött, ahogy terveztük szép, kidolgozott gólokat lőttünk és már az első negyedet követően három gólos előnyre tettünk szert. Az előnyünket egészen a 3. negyedig tartani tudtuk, amikor is Csáti Mártont brutalitás miatt végleg kiállították és ennek következményeként négy percen keresztül emberhátrányba játszottunk, amit ellenfelünk kihasznált és az utolsó negyed előtti szünetre két gólos előnnyel mentek. Az utolsó negyedben Rajkort Zsolt és Ecser Bence gólerős támadásainak és a csapat kiváló védekezésének köszönhetően kiemelve a kapuban Zöldi Pétert ledolgozta a hátrányt és további gólokat szerezve magabiztosan nyerte meg a mérkőzést.
Oázis SC – Ceglédi VSE 12:16
Ceglédi gólszerzők: Rajkort Zsolt 4, Nagy Dávid 3, Milus Dávid 3, Tószegi Zoltán 3, Ecser Bence 2, Forgó Martin

A nap zárásaként az ifjúsági csapatunk játszott, ahol vereséget szenvedett el. A csapatot a héten sújtották a betegségek, illetve volt olyan játékos aki cserben hagyta társait és nem jött el a mérkőzésre.
Oázis SC – Ceglédi VSE 15:9
Ceglédi gólszerzők: Pusztai Bence 3, Simon Balázs 3, Bicskei György, Petrényi Botond, Forgó Martin

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

Judo

A zord időjárás ellenére 270 versenyző húzott judogit magára a Ceglédi Gál József Sportcsarnokban megrendezett serdülő Országos Diákolimpián. A hazai színeket 11 sportoló képviselte és közülük néhányan még csak fél éve koptatják a szőnyeget, az így elért 8 pontszerző hely minden dicséretet megérdemel.
Sági Nikolett és Kőgyesi Gábor roppant magabiztosan nyerte súlycsoportját, míg Borsos Janka hatalmas küzdeni tudásának köszönhetően állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Utóbbi sportoló a döntőben klubtársát Hajdú Lilit múlta felül a „házidöntőben”. A remek egyéni eredményeknek köszönhetően az éremtáblázaton és a Minetechnik kupáért zajló pontversenyben is a CVSE végzett az élen!!!
Köszönjük a támogatók és szülők, sportolók segítségét a verseny zökkenőmentes lebonyolításában!

Eredmények:

Leány:
36 kg V. Szeleczki Szabina
40 kg V. Hársvölgyi Tamara
48 kg I. Borsos Janka; II. Hajdú Lili
57 kg VII. Szrapkó Alexandra
63 kg I. Sági Nikolett
+63 kg V. Perlaki Hanna

Fiú
66 kg I. Kőgyesi Gábor

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

Birkózás

Az év első kötöttfogású országos bajnokságát rendezték szombaton a diák I-es korosztály részére a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban. A bajnokságra a februári területi bajnokságokról lehetett részvételi jogot szerezni, ahol a 6 területről 252 birkózó jutott be, ám részben az időjárásnak is köszönhetően, 172-en mérlegeltek a versenyre. A Ceglédi VSE TS Integral 13 versenyzővel képviseltette magát. A ceglédiek három döntőbe verekedték be magukat és végül két bajnoki címet szereztek Csiszár Márkó és Újszászi Szabolcs révén a 63, illetve 85 kg-ban. A Cegléd mellett a Ferencváros és az Esztergom tudott csak duplázni.

Eredmények
35 kg 2. Józsa Attila
63 kg 1. Csiszár Márkó
85 kg 1. Újszászi Szabolcs
+85 kg 5. Csepregi Miklós

Csapat verseny:
1. FTC
2. ESMTK
3. CVSE

A megújult PEAC Birkózó Szakosztály történetének első rangos hazai versenyének adott otthon március 4-én a Pécsi Egyetem Sportcsarnoka. Az U23-as korosztály szabadfogású és női küzdelmei a bajnoki címekért és a válogatottságért folytak. A ceglédiek a fiúknál négy a lányoknál két  fővel képviseltette magát. A ceglédiek ebben a korosztályban is begyűjtöttek egy bajnoki címet a 79 kg-ban versenyző Nagy Péter révén, aki minden ellenfelét technikai tussal legyőzve, magabiztosan szerezte meg a végső győzelmet és a súlycsoportja válogatottságát is.

Eredmények

lányok
50 kg 4. Kása Viktória
59 kg 3. Gulyás Maja

fiúk
55 kg 4. Horváth Csaba
79 kg 1. Nagy Péter; 5. Mohella Flórián

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

Ashihara karate

Szombaton rendezték meg a a XXV. A.I.K.O. Győri Ashihara karate bajnokságot!
17 versenyző képviselte Cegléd, Ceglédbercel, Tápiógyörgye városát. A heti három edzéssel a felkészülést vezette Sensei Abuczky Csaba 3. Dan A.I.K.O. – 3. Dan N.I.K.O. és Lévainé Dobi Dorottya 2. kyu. A versenyen részt vettek hazai és külföldi fighterek (Ashihara, Kyokushin), 17 klub 137 versenyzővel. Az elvégzett munka (technikai, fizikai, mentális) a versenyen megmutatkozva, a következő eredményeket érték el a ceglédi Ashihara Karatésok.

Eredmények: 5 arany, 5 ezüst, 7 bronz érem!
Abuczky Zoé: I. helyezett
Kiss Zoltán: I. helyezett
Bogdán Vencel: I. helyezett
Bujdosó Roland: I. helyezett
K ovács József Antal: I. helyezett
Bodor András: II. helyezett
Csicsó János: II. helyezett
Kocsis Kamilla: II. helyezett
Bujdosó Ádám: II. helyezett
Szabó Bence: II. helyezett
Oláh Zsombor: III. helyezett
Szabó Flórián: III. helyezett
Rafael Márk József: III. helyezett
Csicsó Dóra: III. helyezett
Dömők Milán: III. helyezett
Baksa Bence: III. helyezett
Kenyó Ivett: III. helyezett

Különdíj: A legkiemelkedőbb harcos: Abuczky Zoé

Csapatverseny: II. hely

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

Atlétika

A hétvégén rendezték meg a serdülő ötpróba fedettpályás országos atlétikai bajnokságot Budapesten a BOK csarnokban. Míg a 13 éves újoncoknál még csak 4 próba van, addig a 14 – 15 éves serdülőknek már 5 próba, ami a 60 m gátfutás, magasugrás, súlylökés, távolugrás és 600 m-es síkfutásból áll. A CVSE atléta csapatát 3 ceglédi sportoló, Keszthelyi Luca, Juhász Anna és Gál Fanni. képviselte a többpróba versenyen. Versenyzőinknek nagyon nehéz dolguk volt, hiszen mindhárom versenyzőnk még csak 14 éves és az idősebb 15 éves ellenfelekkel kellett felvenni a versenyt, de ennek ellenére szépen helyt álltak a versenyben. Mivel az idősebb versenyzőkkel szemben kevés esélyük volt a győzelemre, ezért célkitűzésként az egyéni legjobb eredmények megdöntése volt a cél, ami mindhárom versenyzőnknek sikerült is.

Keszthelyi Luca egyéni csúcsot futott 60 m gáton és 600 m-en, valamint új egyéni csúcsot ugrott távolugrásban is, de sajnos még ez a szép teljesítmény is kevés volt a dobogóra jutáshoz. Luca a 4. szám végén még a 3. helyen állt a versenyben, de az utolsó versenyszám a 600 m-es futás után lecsúszott a dobogóról és az 5. helyen végzett. Juhász Anna magasugrásban és súlylökésben, míg Gál Fanni távolugrásban javította meg egyéni csúcsát és szép versenyzéssel a közel 50 fős mezőny második felében végeztek.
A hétvégén Luca a Budapest válogatottal Dortmundba utazik a minden évben megrendezett nemzetközi gyermekatlétikai versenyre, ahol magasugrásban áll rajthoz. Luca formája és teljesítménye alapján újból bizakodhatunk, hogy a kétnapos versenyen nem talál majd legyőzőre.

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

Asztalitenisz

Február 28-án délután újra középiskolások ütőiről pattogott a pingponglabda a CVSE Sportcsarnok asztalitenisz termében. A tavalyihoz hasonlóan 4 iskolából 32 versenyzővel, kísérők és szurkolók garmadával kellett számolni a rendezőknek. Gergye Zoltán szakosztály vezető üdvözölte a versenyzőket és a kísérő testnevelőket. A városi sport koordinátor nevében Kónya Ágnes képviselő asszony intézett biztató szavakat a tömegsport-versenyzőkhöz. A hangulatos és rendkívül színvonalas verseny több újdonságot is hozott: tovább nőtt a lányok száma (14 induló), változott a csapat verseny győztese, a leány egyéni dobogósok személye, a fiúk egyéni versenyét pedig egyértelműen a Bem J. iskola uralta.

Eredmények

Csapatverseny:
1. Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma „B”csapata (Turánszki Zoltán, Nagy Balázs)
2. Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma „A”csapata (Mészely Patrik, Takács Viktor)
3. Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája „A” csapata (Vilcsek Virág,Breznyik Levente)
4. Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola (Gavaldik Zoltán, Danka Gábor
5. Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium (Tóth Petra, Plangár Sándor, Szilágyi Máté)
6. Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája „B” csapata (Burai Gábor, Kökény György)

Lány egyéni:
1. Vilcsek Virág (Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
2. Körmendy Nikoletta (Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakgimn. és Szakközépiskola)
3. Tóth Petra (Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium)
4. Perjési Kamilla (Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma)

Fiú egyéni:
1. Lévai Ferenc (Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
2. Gál Róbert (Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
3. Breznyik Levente (Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
4. Turánszki Zoltán (Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolája)

Összesített pontverseny:
1. Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolája (177 pont)
2. Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (99 pont)
3. Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi SZKI (39 pont)
4. Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium (33 pont)

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

Labdarúgás
Az időjárás nem kegyes a labdarúgó NB II tavaszi rajtjához, a Ceglédi VSE második mérkőzése is elmarad a hó és a hideg miatt. Vasárnap a Mosonmagyaróvárt fogadta volna a Cegléd az albertirsai ideiglenes otthonában, de az egyesület minden igyekezete ellenére a pálya alkalmatlan a mérkőzés megrendezésére. Az MLSZ a két klub megegyezése után most engedélyezte a halasztást, nem úgy, mint múlt héten Sopronban, amikor a CVSE focistái és a stáb fölöslegesen utazott a találkozó helyszínére. A Mosonmagyaróvár elleni meccset 04.11-én szerdán pótolják a felek, a soproni mérkőzésről még nem döntött a szövetség.

Kapcsolódó képek