menu

  • 2017.09.28.

Tájékoztató

2017. szeptember 1-től a Fizető parkoló övezet bővítésével kapcsolatosan


Tájékoztató 2017. szeptember 1-től a Fizető parkoló övezet bővítésével kapcsolatosan

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Cegléd Város Önkormányzata Képviselő-testülete a fizető parkolók előírásairól szóló többször módosított 13/1999. (V.1.) Ök rendeletében döntött Cegléd város területén a fizetőparkoló övezet bővítéséről, valamint a szombati üzemeltetés eltörléséről.

A fizetőparkoló övezetbe bevont utcák, melyek a rendeletben is szerepelnek, utca szerinti bontásban a következőek:

Változatlanul:
Kossuth tér keleti és nyugati oldala,
Kossuth Ferenc utca, Pesti út és Teleki utca közötti szakasza,
Árpád utca, Selyem utca és Kút utca közötti szakasza, beleértve az élelmiszer-és virágpiac bejáratánál kialakított parkolót is.
Szabadság tér körben,
Népkör utca a Szolnoki úttól a Szabadság térig,
Gubody utca a Szent Imre herceg utcától a Kossuth Ferenc utcáig.

A fent részletezett övezethez 2017. szeptember 01-től kapcsolódik:

Rákóczi útnak a Szabadság tér és Teleki utca közötti szakasza,
Múzeum utca végig

A parkolókhoz 1 db parkoló automata kerül elhelyezésre, az övezetet tábla jelzi. Az övezet bővítése során, az egy órára eső parkolási díj összege továbbra is mindenhol 200-ft.

A parkolási közszolgáltatás kapcsán biztosítva van a szolgáltatás mobilfizetési megoldással történő megvásárlása is. A parkolójegy kiadó automaták oldalán zónakód matricák kerültek kihelyezésre, melyek tartalmazzák a parkolás indításhoz és leállításhoz szükséges telefonszámokat, zónakódot és a mobil applikációk letöltéséhez szükséges QR kódot.
A fizető parkoló továbbra is egy zónával folytatja működését, bármely automatában váltott szelvény, elindított mobilparkolás, vagy bérlet (ahogy eddig is) érvényes a fizetőparkoló övezetbe bevont utcák összes parkolójában.
szeptember 01-től a szombati üzemeltetés megszüntetésre kerül, ezáltal a szombati nap díjmentessé válik. A fizető parkolók új üzemelési ideje hétfőtől-péntekig 07:00 órától-18:00 óráig történő üzemeltetési időre módosul.

Az Önkormányzati rendeletben foglaltak szerint, a parkoló bérlet áraink bontásban:
teljes áru éves bérlet: 66.000-ft
teljes áru havi bérlet: 6.000-ft
kedvezményes éves bérlet: 48.000-ft
kedvezményes havi bérlet: 4.000-ft
nyugdíjas havi bérlet: 1.100-ft
70 éven felüli technikai bérlet

Kedvezményes bérletet a zónában lakással, üzlettel rendelkezők, valamint az üzletben dolgozók vehetnek igénybe, a nyugdíjas bérlet nyugdíj szelvény bemutatásával igényelhető.
A bérleteket elektronikus bérlet formájában lehet megvásárolni ügyfélszolgálati irodánkban.
A 70 éven felüli technikai bérlet egy saját tulajdonú gépjármű és érvényes jogosítvány bemutatásával Ceglédi lakosként igényelhető, ehhez regisztráció szükséges.
Parkoló jegy, vagy bérlet hiányában a kiszabásra került pótdíj összege az egy órára eső várakozási díjnak megfelelően emelkedik.

Ügyfélszolgálati irodánk változatlanul a VÁRVAG Nonprofit Kft. Cegléd, Gubody utca 28. szám alatti székhelyünkön, hétfőtől-csütörtökig 13:00 órától – 15:00 óráig, pénteken 09:00 órától – 12:00 óráig üzemel.