menu

  • 2017.09.28.

Családinfó ősz – MEGJELENT!

Az ősz a legtöbb gyermekes családban a tanévkezdést jelenti, a tanévkezdés pedig megszokni egy új, mindennapos menetrendetvagy visszaszokni egy már majdnem elfelejtettbe. Amit persze a nyár beköszöntével nem is volt olyan nehéz félretennünk, a gyerekeinknek pedig végképp nem. Ezentúl újra megkövetel tőlünk szülőktől a hétköznapi rutin néhány plusz odafigyelést.

Előző este kikészítjük a család másnapi ruháit, vagy legalábbis a gyerekekét. Gondoskodunk a táskák, egyéb felszerelések előszobába történő kerüléséről, a másnapi reggeliről, tízórairól. A nyáriszünethez képest ismét korábban kelünk. És ez csak a gyermekeink intézménybe jutásához kapcsolódó gondolatok…

Az új tanév hozza magával az új kérdéseket: Hogyan fogja gyermekünk megszokni az óvodát? Hogyan illeszkedik be majd új osztályába? Reggel biztonságban el tud-e indulni kerékpárral? Az egyre nagyobb szellemi terhelés segítésére milyen sportot válasszunk? A korábban sötétedő estéken mit is olvasson/sunk? A tanulás mellett jut-e majd idő pihenésre, önfeledt játékra, feltöltődésre? És majd jön a máris várva várt őszi szünet, amikorra még talán enyhe marad az idő, merre kiránduljunk?

Ezek és ehhez hasonló kérdések fogalmazódtak meg bennünk is, amikor még valahol a nyár meleg napjai és az ősz közelgő érzése között elkészítettük magazinunk szeptemberi számát.

A szerkesztőség nevében kívánunk zökkenőmentes, sikeres tanévkezdést!

Virág Henrietta

Magazinunkhoz hozzájuthatnak a kisgyermekeket fogadó intézményekben (bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban) kulturális intézményekben, védőnőknél és a szerkesztőségünkben is. Online keressék a csaladinfomagazin.hu oldalon!

Tovább a CSALÁDINFÓ Magazinokhoz

 

Kapcsolódó képek