menu

  • 2017.07.11.

Ásott, fúrt kutak engedélyezése

tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

A Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal ezúton tájékoztatja Önöket, hogy a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény módosításáról szóló 2016. évi XLI. törvény hatályba lépését követően az engedély nélkül létesült vízilétesítmények (pl.: fúrt/ásott kutak) rendezése érdekében, a kérelmező mentesül a vízgazdálkodási bírság fizetése alól amennyiben a vízjogi engedélyezési eljárást 2018. december 31-ig kezdeményezi.

A kérelemre indult vízügyi hatósági eljárási illetéke 5.000 forint, melyet illetékbélyeg formájában kell leróni.

Az intézkedés célja, hogy a megadott időszakban a kérelmezők a vízkivételt biztosító vízilétesítményük további üzemeltetéséhez szankció alkalmazása nélkül juthassanak fennmaradási engedélyhez. Az engedély nélkül létesült vízkivételi helyek legalizálásához vízjogi fennmaradási engedély megszerzése szükséges. Az engedélyezés hatásköre megoszlik a helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörrel rendelkező települési önkormányzatok jegyzői és a vízügyi és vízvédelmi hatáskörrel rendelkező hatóságok, azaz a fővárosi és kijelölt megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok között.

Bővebb információért kérem forduljanak bizalommal Kovács Miklós környezetvédelmi ügyintézőhöz a kovacs.miklos@cegledph.hu email címen, az 53/511-423 telefonszámon, vagy személyesen ügyfélfogadási időben.

A kútfúrási kérelem innét tölthető le: http://www.cegled.hu/nyomtatvanyok/hatosagi/kerelem_asott__vagy_furt_kut_letesitesi_engedelyhez.pdf

Dr. Diósgyőri Gitta
jegyző