menu

  • 2017.06.09.

Használható térré formálódott

a katolikus bazársor előtti járdaszakasz

A Kossuth Ferenc utcán a katolikus bazársor előtti szakasz felújítását követően a Lipóti pékségtől a Szent Kereszt iskola kapujáig megújult a bazársor tetőszerkezete, homlokzata, a kirakatok, a járda, a kerékpártámaszok, a virágtartók, a közművezetékek ellenére fákat ültettek és új virágágyást alakítottak ki – mindezt önkormányzati önerőből megvalósítva. A tér megújításáról a polgármester és a körzet önkormányzati képviselője beszélt.

– A bazársor előtti terület megújításával a városszépítés egy újabb állomásához érkeztünk. Az önkormányzatnak az a célja, hogy szép, élhető terek vegyenek körül minket, és ehhez kapcsolódóan az egyik fontos irány az idegenforgalom. Szeretnénk olyan attrakciókat nyújtani az ideérkezőknek, amelyek miatt visszatérnek hozzánk – mondta Takáts László.

A megújult térrészen az önkormányzati tulajdonú katolikus bazársor tetőszerkezetét hozták rendbe, megújították az épület homlokzatát, az épület előtti területet pedig olyan használható térré formálták, amit a gyalogosok, az üzletekbe igyekvők és a kerékpárosok is használni tudnak. – Fontos törekvésünk, hogy minél több zöldfelület legyen a városban, ezért sok növényt telepítettünk ide is. Itt, ahol eddig nem voltak fák, a sűrű közműrendszer-ellátottság ellenére is sikerült fákat ültetni – mondta a polgármester, aki kiemelte, a munka folytatódni fog a Kossuth Ferenc utca posta előtti részének megújításával. Ezt még az idei esztendőben szeretné elkezdeni az önkormányzat, mert lényegesnek tartják, hogy a belvárosban található szép épületek homlokzata és a közterületek egyensúlyba legyenek, ami a bővülő idegenforgalom munkahelyteremtő hatása miatt is fontos.

– Nagyon örülök, hogy városunk egy új színfolttal gazdagodott – vette át a szót Imregi Tibor. A körzet önkormányzati képviselője elmondta, örömére szolgál, hogy az önkormányzat önerőből valósította meg a beruházást: – Mondhatom azt, hogy az adófizetők pénzéből szépült meg a tér. Megújult a tető, a homlokzat, új zöldfelületet alakítottunk ki, új típusú kerékpártárolók kerültek ki és megoldódott a terület régi problémája, a vízelvezetés is.

Kapcsolódó képek