menu

  • 2017.04.11.

Környezetszépítési és környezetvédelmi program

Cegléd város környezetszépítési és környezetvédelmi programja

Cegléd város 2017. évi környezetszépítési és környezetvédelmi programja

Cegléd Város Önkormányzata ismét meghirdeti a Környezetszépítési és Környezetvédelmi programokat 2017. évben is. Az idei verseny célja még inkább a települési virágfelületek fejlesztése, illetve a lakossági szemlélet formálása, s ezáltal a közterületek rendszeres gondozása. A tavalyi évben bevezetett új kategóriák kifejezetten a közterületek tisztaságára, ápoltságára összpontosítanak.

Idén négy fő kategóriában lehet nevezni, versenyezni:

A Legszebb konyhakert mozgalom mini és normál kert kategóriában indul. Célja a lakosság ösztönzése, hogy a kertekben termeljék meg a maguk és családjaik számára a konyhakerti zöldségeket, ezzel felelevenítve a régi hagyományos kertkultúrát. A nyertesek az Önkormányzat által felajánlott díjban részesülnek.
Jelentkezési határidő: 2017. május 20.

A Hároméves örökbefogadási pályázatra jelentkezők valamely közterület gondozását vállalják. A fenntartáshoz eszköztámogatás társulhat és a nyertes egy évre megnyeri az örökbefogadási vándorkupát.
Jelentkezési határidő: 2017. április 28.

A Szebb, virágosabb Ceglédért mozgalom keretében idén új kategóriákban lehet nevezni
– legszebb családi ház előtti közterület, közterületről látható kert, előkert
– legszebb társasház előtti közterület, előkert
– legszebb (közterületről látható) virágos balkon, erkély, ablak
– legszebb virágos intézmény
A mozgalom sikeréhez való hozzájárulásként az Önkormányzat egynyári virágpalántákat biztosít a jelentkezők számára.
Jelentkezési határidő: 2017. április 28.

A mi parkunk, a mi kertünk rajzpályázat óvodások és általános iskolások részére kerül kiírásra. A nyertesek értékes könyveket és rajzeszközöket nyerhetnek.
Beküldési határidő: 2017. június 15.

A programmal kapcsolatos további információért forduljon a VÁRVAG Nonprofit Kft.-hez, vagy érdeklődjön az 53/505-242-es telefonszámon. Jelentkezési lap letölthető innen, vagy beszerezhető személyesen a VÁRVAG Nonprofit Kft. 5. számú irodájában (2700 Cegléd, Gubody u. 28.). A kitöltött jelentkezési lapot a VÁRVAG Nonprofit Kft. 5. számú irodájában lehet leadni, illetve a hervai.gergo@varvag.hu e-mail címre lehet elküldeni!

Kapcsolódó képek