menu

  • 2016.11.16.

Ünnepi hangulat a Szabadság téren

Ceglédi Advent 2016

Kedves Olvasó!

Idén is szeretettel invitáljuk a Ceglédi Advent négy hetes rendezvényre.

November 26-án ünnepélyesen megnyit a vásár, ahol idén is lesz forralt bor, kürtöskalács, forró puncs, lepény, helyi alkotók termékei és kézműves ajándékok.

Vasárnaponként a főtéren az általános iskolák közreműködésével a város óriás adventi koszorújánál gyertyagyújtásra várjuk a város lakóit. Az adventi koncertet adnak a Ceglédi Fúvószenekar, a csíkszeredai Nagy István Líceum Leánykara, az Erkel Ferenc Zeneiskola tanárai és diákjai és a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara.

November 26-án ünnepélyes keretek között gyúlnak fel a tér fényei. Idén a város karácsonyfája 33 évet várt és 12 méter magasra nőtt a Gereblye utcában a Jenei családnál, mielőtt főszereplő lett. Ünnepi díszeiről idén is G.Bíróné Szűcs Anita gondoskodik a csúcsában magasló angyal pedig őrzi pompáját. A Jégördögök Sportegyesület budapesti és szegedi ifjú sportolóinak káprázatos jégrevüjével köszöntjük a rendezvényt.

Műsortervezéskor figyeltünk arra, hogy a műfaji sokszínűséget megjelenítve, lesz jazz, népzene, popzene, musical, sanzonok és akusztikus zene is. A híres fellépők mellett közszeretetnek örvendő, helyi csoportokkal, szereplőkkel is találkozhatnak, akik egyformán elvarázsolnak majd bennünket hétvégéről hétvégére.

Az idei ünnepváráson is kiemelt figyelmet kap a jó szándékú segítségnyújtás: cipős doboz akciót hirdetünk melyeket karácsony előtt a rászoruló fiatalokhoz juttatunk el, valamint karácsonyfa díszítő versenyünk fáit is szociális intézményeknek és hátrányos helyzetű családoknak ajánljuk fel.

Természetesen a gyerekekről sem feledkezünk meg. A Mikulás futáson, a szabadtéri fajátékokon és a fedett helyszínen zajló (volt Raiffesien bank) ajándékkészítő kézműves foglalkozásokon túl, az advent legnagyobb meglepetése is nekik szól. December 5-én (hétfőn) 17.30 órakor a Református Nagytemplom tornyából ereszkedő Mikulást, a cserkész manókon és krampuszokon kívül a színpadon a Csörömpölők zenekar köszönti.

A közösségeket ismét hívjuk és várjuk a karácsonyfa díszítő, bejgli és zserbó sütő, illetve forralt bor készítő versenyre, melyek díjazása a negyedik hétvégén ünnepélyes keretek között történik.

Ha tehetik, esténként, hétvégenként, álljanak meg kicsit a rohanásban, találkozzanak és beszélgessenek egymással a Ceglédi Adventen!
Mi várjuk Önöket!

Kapcsolódó képek