menu

  • 2016.11.11.

Tiltakoznak a szerződés ellen

A magyar munkavállalókra, kis-és középvállalkozókra és mezőgazdaságra is negatív hatással lesz, ha az Európai Unió és Amerikai Egyesület Államok között megköttetik a társulási szerződés – állítja a Magyar Munkáspárt. Azt szeretnék, ha a kormány bejelentené: nem támogatja a szerződést.

A munkáspárt ezért nem csak a minisztériumokba, hanem nagyobb városokba, megyeszékhelyekre is ellátogat a napokban, hogy a településvezetőknek átadják petíciójukat. Ceglédre érkezett a párt országos alelnöke.

A Városháza előtt osztogatták tegnap délután szórólapjaikat a Magyar Munkáspárt aktivistái. Ezekben arra hívják fel az emberek figyelmét: a párt szerint számos negatív következménye lesz annak, ha az USA és az Unió közötti kereskedelmi és beruházási szerződés létrejön. “Borzasztó nagy károkat fog okozni a magyar dolgozó embereknek ez a szerződés. Az amerikai jog a magyar munkajog és ezek a kérdések, még mindig a magyarországiak és az európai munkajog az erősebb. Amennyiben a szerződést megkötik,akkor az amerikaihoz fogják igazítani és ez nem hátrányt jelent majd a magyar munkavállalóknak.” – fogalmazott Bencsik Mihály, a Magyar Munkáspárt országos alelnöke.

Nem csak a magyar munkavállalókat, a kis-és középvállalkozásokat és a mezőgazdaságot is súlyos veszteség éri, a multicégek pedig további kedvezményeket kapnának, ha megkötik a szerződést-tette hozzá az alelnök. “Ha ezt a szerződést így ahogyan most van előkészületben, elfogadásra kerül, akkor a maradék mezőgazdaságunk is tönkremegy. Nem tudnak versenyezni a génmódosított termékekkel, a dömping termékekkel, amiket az amerikaiak rázúdítanak az európai kisebb országokra.”

Bencsik Mihály a ceglédi városvezetést is megkereste, hogy átadhassa petíciójukat. A szerződés elleni tiltakozásukat dr. Nagy Lajos, aljegyző vette át, aki továbbítja majd a polgármesternek. A Magyar Munkáspárt azt szeretné, ha minden nagyobb városban, megyeszékhelyen, régió-és választókerületi központban is segítenék törekvésüket. A Munkáspárt azt szeretné, hogy a magyar kormány bejelentené: nem támogatja az Egyesült Államok és az Unió közötti társulási szerződést.

Forrás: ctv.hu

Kapcsolódó képek