menu

  • 2016.10.04.

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

(2016. 10. 04.)

Megvalósul a Nagykőrösi Büszkeségpont – elkezdődött a kivitelezés!

Megvalósul a Nagykőrösi “Büszkeségpont” létrehozása, az 1956-os  forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának méltó megünneplésére. Az 56-os Emlékbizottság elfogadta Nagykőrös Város Önkormányzat pályázatát és a megvalósításhoz 2 000 000 Ft támogatást ítélt meg.

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, mint támogató, Magyarország Kormányának az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozata keretében és az 1956-os Emlékbizottság megbízásából pályázatot hirdetett az antikommunista forradalmat és a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző, a hősöknek és áldozatoknak emléket állító úgynevezett „Büszkeségpontok” kialakítására.

Nagykőrösön a Hősök terén, a Barta Margit Emlékhely és annak környezetében kerül méltó helyen kialakításra a „Büszkeségpont”, Nagykőrös Város Önkormányzatának célja, hogy már egy megújult területen kerüljön megünneplésre az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója. Kiemelten fontosnak tartja Nagykőrös Város Önkormányzata, hogy hozzájáruljon a társadalmi emlékezet ébren tartásához, valamint a közös értékeken, múlton és kultúrán alapuló magyar közösségi identitás erősítéséhez. A képviselő-testület április 28-i testületi ülésén egyhangúan támogatta Dr. Czira Szabolcs polgármester előterjesztését, mely alapján benyújtásra került a most elbírált és támogatandónak ítélt pályázat. A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

Nagykőrösi Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinet

Kapcsolódó képek