menu

  • 2016.09.15.

Ars Sacra Fesztivál Cegléden

Idén 10. alkalommal rendezik meg az Ars Sacra fesztivált, melynek célja a művészet erejével segíteni Európát, hogy visszataláljon gyökereihez, a zsidó-keresztény értékekhez. A programhoz évről-évre egyre több művész, múzeum és kulturális intézmény csatlakozik. A fesztivált ingyenesen látogathatja a nagyközönség.

Ceglédi programok:

Cegléd Református Nagytemplom

Hild József Emlékkiállítás szeptember 17-től
Szeptember 17-én 19 órakor Millists Máté művészettörténész előadása Hild Józsefről
A magyar klasszicizmus egyik legnagyobb alakja, Hild József építész. Kiemelkedő alkotása a ceglédi református Nagytemplom, melyet ő tervezett, s lett Cegléd jelképe.

Cegléd Szent Kereszt Plébániatemplom

Szeptember 17-én 16 órakor a templom épületének művészeti értékeit Vágó Katalin művészettörténész ismerteti. Szász Tamás, a plébánia kántora klasszikus egyházzenei darabok segítségével bemutatja a templom orgonáját és a toronyba is felvezeti az érdeklődőket. Gyermekek számára a kápolnában kézműves foglalkozást tartanak.

Cegléd és Térsége Ipartestület székháza -“Cegléd Színei” – Fotókiállítás

2016. szeptember 19-23-ig (08:00-16:00 óráig). Ceglédi fotóművészek alkotásainak kiállítása a Cegléd és Térsége Ipartestület patinás épületének dísztermében.

Cegléd, Evangélikus templom -2016. szeptember 18. (vasárnap) -, Bach orgonakoncert-sorozat (Kamarazene kézzel-lábbal)

Szabó Balázs orgona művész páratlan sorozata folytatódik, hívja a közönséget: Johann Sebastian Bach összes orgonaművének átélésére, a ceglédi, 2014-ben átadott orgonán.

Cegléd – Rég Idők Tárháza múzeum- 2016. szeptember 17- 25-ig

Vasúttörténeti kiállítás nyílik a múzeumban.

cegledplakat-roviditve

Kapcsolódó képek