menu

  • 2016.08.17.

Lőrincz Tamás kikapott a nyolcaddöntőben

Lőrincz Tamás 4:0-ra kikapott a dél-koreai Rju Han Szutól a kötöttfogású birkózók 66 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében. Lőrincz abban az esetben folytathatja a vigaszágon, ha ellenfele bejut a döntőbe.

A londoni olimpián ezüstérmet szerző Lőrincz Tamás a 2013-ban világbajnoki címig, 2015-ben pedig vb-ezüstig jutó dél-koreai Rju Han Szu ellen kezdte meg szereplését a riói olimpián.

A mérkőzés elején egyik fél sem tudott akciózni, a bírók azonban aktívabbnak látták a dél-koreait, így Lőrinczet kétszer is megintették, az ezért járó partnerhelyzetet azonban kivédekezte. Az első menet vége előtt kilenc másodperccel nyakra fogás miatt két pontot kapott Rju Han Szu, így előnnyel mehetett pihenni.

A második menetben ismét a dél-koreait látták aktívabbnak – akit egyébként egyszer intettek meg a mérkőzés folyamán -, sőt újabb két pontért ki is tolta Lőrinczet a szőnyeg érvényes felületéről, így már 4:0-ra elhúzott.

A hátralévő időt jól tartotta kézben Rju Han Szu, így megnyerte a mérkőzést, és bejutott a legjobb nyolc közé. Lőrincz Tamás abban az esetben folytathatja a vigaszágon, ha a dél-koreai a döntőbe jut.

Forrás: nemzetisport.hu
Fotó: Magyar Birkózó Szövetség (archívum)

Kapcsolódó képek